11 °C Budapest

Kamatmentes hitelkártya - tudd, hogy mire érdemes használni!

Pénzcentrum
2007. július 26. 15:00

Sportrajongók figyelmébe ajánlják a brit Barclaycard által kibocsátott legújabb kártyát, amely "életfogytiglan" tartó 0 százalékos kamatot kínál, amennyiben bérletet vesz bármely csapat meccseire.

A Barclaycard Football kártya a 250 fontnál drágább bérletekre vehetőek igénybe, de nem csupán a futball esetében. A 0 százalékos kamat akkor is érvényes, ha a tulajdonos valamely klubnak válik tagjává, így például csatlakozik valamely golf-klubhoz. Ugyanakkor csak azok reménykedhetnek a kamatmentességben, akik hitelezési múltja foltoktól mentes.

A tulajdonosok vásárlással pontot is gyűjthetnek, ám csak akkor érdemes a plasztikkal költeni, ha nincsen bérlete a tulajdonosnak. Ha már van, akkor a vásárlásra inkább másik kártyát érdemes használni, mivel a kifizetéseket folyamatosan a 0 százalékos egyenlegből vonják le, az ezt meghaladó rész már 14,9 százalékkal kamatozik.

5 százalékos kedvezmény jár, ha a kártyával rendszeresen sportruházatot, illetve felszerelést vásárol a tulajdonos valamely JJB Sportüzletben. Más kedvezmények már kevésbé lehetnek vonzóak. Egy évig 0 százalékos kamattal végezhetünk átutalásokat, 2,5 százalékos jutalékkal.

Ennél jobb üzletet lehet kötni például az RBS/NatWest esetében, ahol a 0 százalékos időszak 13 hónapig tart, 2 százalékos jutalékkal. A Capital One pedig 2008 májusig ígér 0 százalékos kamatot az átutalásokra, 1,7 százalékos jutalékkal.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?