22 °C Budapest

Hitelkártyás akció-tenger - ne vakítson el a napsütés!

Pénzcentrum
2007. július 20. 09:30

Az akciós betétek és lakáshitelek világába már elkalauzoltuk az Olvasókat, a bankok nyári kedvencét az úgy nevezett uborkaszezonban azonban nem a megtakarítási konstrukciók vagy a hosszú futamidejű hitelek adják, hanem a hitelkártyák.

A Világgazdaság végigtekintette, hogy a hazai pénzintézetek milyen eszközökkel csábítanak a legforróbb nyári hónapokban, természetesen a cél továbbra sem változott, a rövid távú kedvezmények célja a hosszú távú együttműködés elérése. Persze mindig kérdéses, hogy az ügyfeleknek milyen áldozatot kell hozniuk az akcióban való részvételért, és végül pluszos vagy mínuszos lesz-e a mérleg.

A CIB új, dombornyomott kártyák igénylésére szeretné ösztönözni ügyfeleit akciója keretében, ezért azok számára akik utasbiztosítást kötnek, elengedi az első éves kártyadíjat.

Az Erste ezzel szemben a hitelkártya használat fokozódását úgy próbálja elérni, hogy az aktív ügyfelek számára a 7 százalékos betéti kamaton felül 3 százalékos prémium kamatot ígér az első három hónapban. A két millió forinton felüli betételhelyezés esetén pedig automatikusan egy 200 ezer forintos hitelkerettel rendelkező kártyát ajándékoz ügyfeleinek.

Azoknak sem kell azonban megijednie, akik nem szeretnék megtakarításaikat az Erstéhez vinni, a bank ugyanis minden új ügyfelek esetében elengedi a fő- és társkártya első éves díját.

Az MKB, a Raiffeisen és az OTP sem marad ki az akciózó bankok sorából. Az MKB Miles&More co-branded kártyája kapcsán nyújt kedvezményeket, a Raiffeisen pedig hibrid termékét, az Okoskártyát népszerűsíti. Az OTP ezzel szemben Devizakártyájának szeretné kedveltebbé tenni a kártyadíjak és a nyitóösszeg elengedésével.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azonban nem csupán a bankok akcióznak, az egyik nagy kártyatársaság, a MasterCard is kedvezményeket biztosít ügyfeleinek: akik magukkal viszik kártyájukat a horvát tengerpartra, kedvezőbb feltételek mellett juthatnak kunához.

Kérdéses azonban, hogy az akciók végül mekkora hasznot hoznak a hitelkártya-tulajdonosoknak, főként abban az esetben, ha nem használják ki a kamatmentes periódust, és fizetniük kell majd a kamatokat.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24