Hitelkártyás akció-tenger - ne vakítson el a napsütés!

Pénzcentrum
2007. július 20. 09:30

Az akciós betétek és lakáshitelek világába már elkalauzoltuk az Olvasókat, a bankok nyári kedvencét az úgy nevezett uborkaszezonban azonban nem a megtakarítási konstrukciók vagy a hosszú futamidejű hitelek adják, hanem a hitelkártyák.

A Világgazdaság végigtekintette, hogy a hazai pénzintézetek milyen eszközökkel csábítanak a legforróbb nyári hónapokban, természetesen a cél továbbra sem változott, a rövid távú kedvezmények célja a hosszú távú együttműködés elérése. Persze mindig kérdéses, hogy az ügyfeleknek milyen áldozatot kell hozniuk az akcióban való részvételért, és végül pluszos vagy mínuszos lesz-e a mérleg.

A CIB új, dombornyomott kártyák igénylésére szeretné ösztönözni ügyfeleit akciója keretében, ezért azok számára akik utasbiztosítást kötnek, elengedi az első éves kártyadíjat.

Az Erste ezzel szemben a hitelkártya használat fokozódását úgy próbálja elérni, hogy az aktív ügyfelek számára a 7 százalékos betéti kamaton felül 3 százalékos prémium kamatot ígér az első három hónapban. A két millió forinton felüli betételhelyezés esetén pedig automatikusan egy 200 ezer forintos hitelkerettel rendelkező kártyát ajándékoz ügyfeleinek.

Azoknak sem kell azonban megijednie, akik nem szeretnék megtakarításaikat az Erstéhez vinni, a bank ugyanis minden új ügyfelek esetében elengedi a fő- és társkártya első éves díját.

Az MKB, a Raiffeisen és az OTP sem marad ki az akciózó bankok sorából. Az MKB Miles&More co-branded kártyája kapcsán nyújt kedvezményeket, a Raiffeisen pedig hibrid termékét, az Okoskártyát népszerűsíti. Az OTP ezzel szemben Devizakártyájának szeretné kedveltebbé tenni a kártyadíjak és a nyitóösszeg elengedésével.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azonban nem csupán a bankok akcióznak, az egyik nagy kártyatársaság, a MasterCard is kedvezményeket biztosít ügyfeleinek: akik magukkal viszik kártyájukat a horvát tengerpartra, kedvezőbb feltételek mellett juthatnak kunához.

Kérdéses azonban, hogy az akciók végül mekkora hasznot hoznak a hitelkártya-tulajdonosoknak, főként abban az esetben, ha nem használják ki a kamatmentes periódust, és fizetniük kell majd a kamatokat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?