11 °C Budapest

OTP Private Banking: új nemzetközi alapok a portfolió diverzifikálására

Pénzcentrum
2007. április 25. 15:17

A hazai privát banki piacvezető, az OTP Private Banking új befektetési termékekkel bővíti kínálatát, hogy ügyfelei a legújabb nemzetközi tőkepiaci trendek nyújtotta lehetőségeket is kiaknázhassák.

Az OTP Private Banking üzletága 1995-ben kezdte meg működését, majd 2002-ben a bank újrapozícionálta az üzletágat, melynek keretében új privát banki értékajánlatot dolgozott ki. Az elvégzett munka sikerét mutatja, hogy a kezelt vagyon 2002 óta több mint megháromszorozódott, míg az ügyfélszám csaknem megduplázódott, ezzel az OTP Private Banking mára egyértelmű piacvezetővé nőtte ki magát, 35% körüli becsült piaci részesedéssel. Az üzletág jelenleg 12700 ügyfélnek csaknem 400 milliárd forintos vagyonát kezeli, amely nemcsak a hazai piacon domináns, hanem már nemzetközi összehasonlításban is számottevő.

Az OTP privát banki sikertörténete számos pillérre épül. A gondosan felépített befektetési tanácsadási folyamat, a kiművelt privát banki tanácsadói hálózat, a tradicionális privát banki exkluzív kiszolgálás és a kedvezmények széles skáláját tartalmazó egyedi árazási csomagok mind-mind hozzájárulnak az OTP Private Banking sikereihez. Ugyanakkor az OTP Bank fontosnak tartja, hogy - az ügyfelek speciális igényeihez és a nemzetközi trendekhez igazodva - a kizárólag privát banki ügyfelek számára elérhető, úgynevezett dedikált termékkel is növelje a privát banki kiszolgálás hozzáadott értékét és exkluzivitását.

Az így kialakított, tudatos termékfejlesztési stratégia legújabb lépéseként az OTP Private Banking mint a BlackRock Merrill Lynch Investment Managers magyarországi stratégiai forgalmazó partnere bejelenti, hogy 2007 májusától 58, Magyarországon regisztrált BlackRock befektetési alap forgalmazását kezdi meg ügyfelei számára. Az 58 újonnan forgalmazott alap - kiegészülve más partnerek korábban forgalmazott alapjaival, illetve az OTP Csoport saját fejlesztésű befektetési termékeivel - lehetővé teszi a befektetési portfoliók legszélesebb diverzifikálását. Ezáltal az OTP Private Banking ügyfelei a kockázat felvállalásának skáláján bármilyen irányba elmozdulva a leginkább egzotikus térségekben és iparágakban is vállalhatnak fel befektetési pozíciókat.

Az OTP Private Banking nemzetközi elismertségét jelzi a nagy nemzetközi globális alap- és vagyonkezelők folyamatos érdeklődése, így Nick Anderson, a BlackRock Merrill Lynch Investment Managers ügyvezető igazgatója érthetően elégedett a forgalmazói szerződés aláírásával: "Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarország vezető bankja bennünket választott partnerként, miszerint privát banki ügyfeleinek BlackRock alapokat forgalmaz. Mint a részvény- és kötvénypiacokon egyaránt széles körű tapasztalatokkal bíró globális alapkezelő boldogan ajánljuk fel a lehetőséget a magyar befektetők számára, hogy a világ legképzettebb alapkezelőinek szaktudásából profitáljanak."

A BlackRock 1.154 milliárd USD ( 2007. március 31-i adat) kezelt vagyonnal a világ egyik legnagyobb befektetési alapkezelője. A New York-i központú társaság 18 országban 36 irodával összesen mintegy 5.000 alkalmazottal működik, világszerte intézmények és magánszemélyek számára végez vagyonkezelést, jelenléte meghatározó a fő nemzetközi piacokon, az Egyesült Államokban, Európában, Ázsiában, Ausztráliában és a Közel-Keleten egyaránt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A BlackRock és a Merrill Lynch Investment Managers fúziója 2006 októberében jött létre, amivel egy új "nagyhatalom" született a globális befektetés-kezelő piacon, egyesítve a BlackRock elsősorban amerikai intézményi fixed income vagyonkezelési örökségét a Merrill Lynch Investment Managers nemzetközileg elismert - többszörösen díjazott - lakossági részvény vagyonkezelési üzletágával. A cég jelenleg teljes palettáját kínálja a részvény-, kötvény-, pénzpiaci és egyéb alternatív befektetési vagyon/alapkezelési termékeknek mind lakossági mind intézményi befektetőknek.

A BlackRock Merrill Lynch IM személyre szabott befektetési megoldásokat kínál ügyfelei számára a helyi sajátosságok messzemenő figyelembevételével és a nemzetközi hálózatából fakadó előnyök kihasználásával. A társaság alapfilozófiája, hogy a képzett vagyonkezelő szakemberek, a szabályozott befektetési módszerek és komoly elemzői eszközök segítségével folyamatosan értéket teremtsen az ügyfelek portfoliói számára. A kimagasló szakmai tudás és a leghatékonyabb piaci eszközök alkalmazása olyan erőteljes kombináció, amely által az ügyfelek kiaknázhatják a BlackRock díjazott képességeiben és mély befektetési tapasztalataiban rejlő lehetőségeket. A társaság külső ügyfelei számára 2000-től BlackRock Solutions néven új kozkázatkezelési és kereskedési platform érhető el.

Bizonyítottan eredményes működésével, erős technológiai és befektetési szemléletével a BlackRock alapok egyedülállóan alkalmasak arra, hogy a befektetők számára kimagasló hozamokat eredményezzenek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?