Hogyan kerülheted el az adósságot? Segítünk!

Pénzcentrum
2007. március 9. 13:00

Álmatlan éjszakákat okoz az adósság, amibe keveredtél? Nem tudod, hogyan és miből fogod törleszteni a hiteledet? Ilyenkor értjük meg leginkább, hogy ezen a téren is nagyon fontos a megelőző lépések megtétele.

Természetesen nem minden adósság jelent rosszat, így például a legtöbben nem is tudnánk új lakáshoz jutni lakáshitel nélkül. Ugyanakkor számos hitel nem a megfelelő megoldás, ilyenek leginkább a magas kamatozású fogyasztási hitelek. Ha el akarjuk kerülni az adósságcsapdát, meg kell változtatni a gondolkodásmódunkat, és nem elfogadni minden "kihagyhatatlan ajánlatot".

Az első védelmi vonal, melyet érdemes felállítani, hogy létrehozunk egy kifejezetten a "vészhelyzetekre" felhasználható megtakarítási formát (ebben nyújthat segítséget Hova tegyem a pénzem? aloldalunk). Ugyanis bárkivel előfordulhat, hogy az adósságba keveredés nem a felelőtlen költekezésből fakad, hanem valamilyen váratlan kiadásunk keletkezik (baleset, betegség). Az sem árt, ha rendszeresen ellenőrizzük a biztonsági hálónk többi részét. Vagyis legyen megbízható autónk, ügyeljünk az egészségünkre, kössünk biztosítást (ha felkeltettük érdeklődését, látogasson el Biztosítás aloldalunkra).

Legyünk tisztában saját gyengeségeinkkel, így a megfelelő mértékű önuralommal már jóval könnyebben tudjuk kontrollálni, mire van ténylegesen szükségünk, s mihez elengedhetetlen a hitel felvétele. Az is sokat segíthet, ha folyamatosan figyelemmel követjük a vagyonunk értékét. Sőt, ha hitelfelvételt tervezünk, azt is számoljuk ki, mennyibe kerül ez nekünk, s milyen hosszú időt vesz igénybe, hogy ugyanoda jussunk, ahol a hitel felvétele előtt áltunk.

Módosítsunk a gondolkodásunkon. A kereskedőket általában az érdekli, hogy mi úgy tekintsünk a hitelre, mint egy eszközre, amellyel könnyen és gyorsan hozzájuthatunk amihez akarunk. Ám jó, ha a fejünkbe véssük, hogy ezért magasabb árat kell fizetnünk, mint ami az árun lévő matricán olvasható. Ezután már biztos nem tűnnek annyira vonzónak ezek az ajánlatok.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Végül, de nem utolsó sorban, ne takarózzunk azzal a kifogással, hogy mindenki hasonlóan cselekszik. Attól még, hogy valami széles körben elérhető, nem jelenti azt, hogy az szükséges is számunkra.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?