5 °C Budapest

Új Fundamenta-MKB kombináció - ahol a hiteled Neked kamatozik

Pénzcentrum
2007. február 15. 10:26

"Közös kassza" néven új, jelzáloghitellel kombinált lakás-takarékpénztári termékek bevezetéséről döntött a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az MKB Bank Nyrt. A megoldás igényelhető lakáscélra vagy szabad felhasználásra. Mindkét esetben a banki jelzáloghitel és a lakás-takarékpénztári megtakarítás közös előnyeit élvezi az ügyfél. Az új termék jól illeszkedik mind a Fundamenta-Lakáskassza mind az MKB Bank termékportfoliójába.

Forintban, svájci frankban és euróban is lehet igényelni


Mind a szabad felhasználású hitel (MKB Magánhitel), mind a lakáscélú hitel (MKB Lakáshitel) svájci frankban, euróban, és forintban is igényelhető az MKB Banknál és a Fundamenta Személyi Bankárainál. Emellett az állami kamattámogatású lakáshitelekre is kiterjed a lehetőség, így az ügyfelek egy teljes termékpalettáról válogathatnak.

Az előtakarékosság összegénél nagyobb hitel is kérhető


Amennyiben az előtörlesztés után marad még tartozás, mert a Fundamentánál gyűjtött megtakarításnál nagyobb összegű hitelt kíván felvenni egy ügyfél, akkor a lakástakarékpénztári megtakarításból történő törlesztés után az ügyfél választhat, hogy hagyományos banki hitelként (annuitással vagy lineárisan) törleszti-e tartozását vagy újabb lakás-takarékpénztári megtakarítást köt.

Miért előnyös?


Mert az előtakarékossági szerződés alapján az állam az éves befizetések 30 százalékát, de legfeljebb évi 72 ezer forint támogatást ad a takarékoskodóknak. Emiatt kisebb lesz a hitelteher, mivel az állami támogatás, az arra, valamint az ügyfélbefizetésekre adott Fundamenta kamat, továbbá az előtörlesztés jelentősen csökkenti a fizetendő kamatteher összegét. A számítások szerint egy egyszerű jelzáloghitel ügylethez képest akár több százezer forint is megtakarítható a kombinált konstrukciókban. Az MKB kiemelkedően rugalmas hitelkonstrukciókat csatolt a programhoz. A választható elszámolási nap lehetőséget ad az ügyfél számára annak eldöntésére, hogy a hónap mely napján szeretné aktuális törlesztését teljesíteni. A jelzáloghitel esetében nem a hitelbiztosítéki értéket, hanem az ingatlan piaci értékét vesz alapul a Bank a nyújtható hitel kalkulálásakor.

"A várakozások szerint ez a termék is igen népszerű lesz, s mind a Fundamenta Személyi Bankár hálózat, mind az MKB Bank jelentős mennyiségű szerződést köt majd a közös konstrukcióból 2007 folyamán - mondta Dr. Gergely Károly a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója."

"Az MKB az új lehetőség bevezetésével tovább bővítette az ügyfelek igényeire szabott megoldásai kínálatát. Azzal számolunk, hogy a Program a kedvező feltételrendszer miatt már az indulást követő napokban, hetekben kiemelten népszerű lesz ügyfeleink körében - mondta dr. Ákos Tamás az MKB Bank ügyvezető-igazgatója."

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 5. 05:59
Full disclosure: nem vagyok nagy kedvelője a városunk járdáit teleszemetelő bérelhető elektromos rol...
MEDIA1  |  2022. december 5. 01:59
Tragikus hirtelenséggel érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?