Új Fundamenta-MKB kombináció - ahol a hiteled Neked kamatozik

Pénzcentrum
2007. február 15. 10:26

"Közös kassza" néven új, jelzáloghitellel kombinált lakás-takarékpénztári termékek bevezetéséről döntött a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az MKB Bank Nyrt. A megoldás igényelhető lakáscélra vagy szabad felhasználásra. Mindkét esetben a banki jelzáloghitel és a lakás-takarékpénztári megtakarítás közös előnyeit élvezi az ügyfél. Az új termék jól illeszkedik mind a Fundamenta-Lakáskassza mind az MKB Bank termékportfoliójába.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Forintban, svájci frankban és euróban is lehet igényelni


Mind a szabad felhasználású hitel (MKB Magánhitel), mind a lakáscélú hitel (MKB Lakáshitel) svájci frankban, euróban, és forintban is igényelhető az MKB Banknál és a Fundamenta Személyi Bankárainál. Emellett az állami kamattámogatású lakáshitelekre is kiterjed a lehetőség, így az ügyfelek egy teljes termékpalettáról válogathatnak.

Az előtakarékosság összegénél nagyobb hitel is kérhető


Amennyiben az előtörlesztés után marad még tartozás, mert a Fundamentánál gyűjtött megtakarításnál nagyobb összegű hitelt kíván felvenni egy ügyfél, akkor a lakástakarékpénztári megtakarításból történő törlesztés után az ügyfél választhat, hogy hagyományos banki hitelként (annuitással vagy lineárisan) törleszti-e tartozását vagy újabb lakás-takarékpénztári megtakarítást köt.

Miért előnyös?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Mert az előtakarékossági szerződés alapján az állam az éves befizetések 30 százalékát, de legfeljebb évi 72 ezer forint támogatást ad a takarékoskodóknak. Emiatt kisebb lesz a hitelteher, mivel az állami támogatás, az arra, valamint az ügyfélbefizetésekre adott Fundamenta kamat, továbbá az előtörlesztés jelentősen csökkenti a fizetendő kamatteher összegét. A számítások szerint egy egyszerű jelzáloghitel ügylethez képest akár több százezer forint is megtakarítható a kombinált konstrukciókban. Az MKB kiemelkedően rugalmas hitelkonstrukciókat csatolt a programhoz. A választható elszámolási nap lehetőséget ad az ügyfél számára annak eldöntésére, hogy a hónap mely napján szeretné aktuális törlesztését teljesíteni. A jelzáloghitel esetében nem a hitelbiztosítéki értéket, hanem az ingatlan piaci értékét vesz alapul a Bank a nyújtható hitel kalkulálásakor.

"A várakozások szerint ez a termék is igen népszerű lesz, s mind a Fundamenta Személyi Bankár hálózat, mind az MKB Bank jelentős mennyiségű szerződést köt majd a közös konstrukcióból 2007 folyamán - mondta Dr. Gergely Károly a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója."

"Az MKB az új lehetőség bevezetésével tovább bővítette az ügyfelek igényeire szabott megoldásai kínálatát. Azzal számolunk, hogy a Program a kedvező feltételrendszer miatt már az indulást követő napokban, hetekben kiemelten népszerű lesz ügyfeleink körében - mondta dr. Ákos Tamás az MKB Bank ügyvezető-igazgatója."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06