Hengerel a K&H: Minden sarkon bankfiók?

Pénzcentrum
2006. december 7. 09:44

Az elkövetkező 3 évben országszerte mintegy 150 fiókot nyit a K&H Bank - jelentette be Marko Voljc vezérigazgató, a KBC prágai sajtótájékoztatójával egy időben. A KBC-csoport úgy döntött, hogy felgyorsítja a fióknyitást: jelenleg 162 fiókot üzemeltet a bank és még az év vége előtt 8 új nyílik meg, tehát 2009-ig gyakorlatilag megduplázódik a K&H fiókok száma.

Figyelembe véve, hogy a lakossági területen máris második a K&H, ezt az irányt szeretnék követni - hangsúlyozta Voljc. A vezérigazgató kiemelte, hogy a lakossági szegmens meglehetősen nyereséges ágazat és hazánkban a pénzügyi tevékenység tovább mélyül, a növekedés pedig gyorsabb mint Nyugat-Európában.

A lakossági ügyfelek egyre kifinomultabb szolgáltatásokat várnak el. Az elektronikus csatornák terjedése ellenére még mindig a fiókokban elérhető személyes találkozáson alapuló bankolás a leghatékonyabb.

A jelenlegi döntést alapos elemzések előzték meg. A jövőben a bank a lakosságnak azt a rétegét is szeretné elérni, akiket jelenleg nem tud igazán hatékonyan kiszolgálni. A bankcsoport hazánk mellett Lengyelországban 120 új fiókot nyit, míg Csehországban és Szlovákiában is szignifikánsan bővül majd a fiókok száma.

A hálózati lefedettség a bővítés végére Lengyelországban fiókonként 84 ezer kiszolgált ügyfélre tehető, ugyanez a szám Csehországban 49 ezer ügyfél/fiók, míg Szlovákiában 67 ezer ügyfél/fiók. Magyarországon ez az arány most a K&H esetében 61 ezer ügyfél/fiók, mely a bővítés végére 32 ezerre csökken az egy fiókra jutó kiszolgált ügyfelek száma.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a lakossági banki tevékenység továbbra is húzó ágazat marad, így szeretnének készen állni arra, hogy kihasználják a kínálkozó lehetőségeket.

Marko Voljc szerint a megszorító intézkedések 2007-ben rányomhatják bélyegüket a piacra, 2008-tól azonban relatíve dinamikus fejlődést várhatunk a pénzügyi szegmensben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A vezérigazgató elismerte, hogy meglehetősen merész lépésről van szó. A 3 éves bővítési periódus jelenleg még nincs lebontva éves tervszámokra, így nem tudhattuk meg, jövőre hány új fiók nyílik.

Az esetleges túlbankosítást illetően Voljc megjegyezte, hogy Belgiumban ugyan tényleg túlbankosításról beszélnek, ennek ellenére azonban az ottani tevékenység rendkívül nyereséges. (Belgiumban jelenleg 10 ezer ügyfélre jut egy bankfiók.)

A K&H szerint ez a fiókbővítés a leghatékonyabb formája annak, hogy megerősítsék második helyüket a piacon. A bank jelenleg csaknem félmillió lakossági ügyféllel rendelkezik, ezen a téren azonban a fenti lépés következtében jelentős bővülésre számítanak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm