Hengerel a K&H: Minden sarkon bankfiók?

Pénzcentrum
2006. december 7. 09:44

Az elkövetkező 3 évben országszerte mintegy 150 fiókot nyit a K&H Bank - jelentette be Marko Voljc vezérigazgató, a KBC prágai sajtótájékoztatójával egy időben. A KBC-csoport úgy döntött, hogy felgyorsítja a fióknyitást: jelenleg 162 fiókot üzemeltet a bank és még az év vége előtt 8 új nyílik meg, tehát 2009-ig gyakorlatilag megduplázódik a K&H fiókok száma.

Figyelembe véve, hogy a lakossági területen máris második a K&H, ezt az irányt szeretnék követni - hangsúlyozta Voljc. A vezérigazgató kiemelte, hogy a lakossági szegmens meglehetősen nyereséges ágazat és hazánkban a pénzügyi tevékenység tovább mélyül, a növekedés pedig gyorsabb mint Nyugat-Európában.

A lakossági ügyfelek egyre kifinomultabb szolgáltatásokat várnak el. Az elektronikus csatornák terjedése ellenére még mindig a fiókokban elérhető személyes találkozáson alapuló bankolás a leghatékonyabb.

A jelenlegi döntést alapos elemzések előzték meg. A jövőben a bank a lakosságnak azt a rétegét is szeretné elérni, akiket jelenleg nem tud igazán hatékonyan kiszolgálni. A bankcsoport hazánk mellett Lengyelországban 120 új fiókot nyit, míg Csehországban és Szlovákiában is szignifikánsan bővül majd a fiókok száma.

A hálózati lefedettség a bővítés végére Lengyelországban fiókonként 84 ezer kiszolgált ügyfélre tehető, ugyanez a szám Csehországban 49 ezer ügyfél/fiók, míg Szlovákiában 67 ezer ügyfél/fiók. Magyarországon ez az arány most a K&H esetében 61 ezer ügyfél/fiók, mely a bővítés végére 32 ezerre csökken az egy fiókra jutó kiszolgált ügyfelek száma.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a lakossági banki tevékenység továbbra is húzó ágazat marad, így szeretnének készen állni arra, hogy kihasználják a kínálkozó lehetőségeket.

Marko Voljc szerint a megszorító intézkedések 2007-ben rányomhatják bélyegüket a piacra, 2008-tól azonban relatíve dinamikus fejlődést várhatunk a pénzügyi szegmensben.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vezérigazgató elismerte, hogy meglehetősen merész lépésről van szó. A 3 éves bővítési periódus jelenleg még nincs lebontva éves tervszámokra, így nem tudhattuk meg, jövőre hány új fiók nyílik.

Az esetleges túlbankosítást illetően Voljc megjegyezte, hogy Belgiumban ugyan tényleg túlbankosításról beszélnek, ennek ellenére azonban az ottani tevékenység rendkívül nyereséges. (Belgiumban jelenleg 10 ezer ügyfélre jut egy bankfiók.)

A K&H szerint ez a fiókbővítés a leghatékonyabb formája annak, hogy megerősítsék második helyüket a piacon. A bank jelenleg csaknem félmillió lakossági ügyféllel rendelkezik, ezen a téren azonban a fenti lépés következtében jelentős bővülésre számítanak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?