Hengerel a K&H: Minden sarkon bankfiók?

Pénzcentrum
2006. december 7. 09:44

Az elkövetkező 3 évben országszerte mintegy 150 fiókot nyit a K&H Bank - jelentette be Marko Voljc vezérigazgató, a KBC prágai sajtótájékoztatójával egy időben. A KBC-csoport úgy döntött, hogy felgyorsítja a fióknyitást: jelenleg 162 fiókot üzemeltet a bank és még az év vége előtt 8 új nyílik meg, tehát 2009-ig gyakorlatilag megduplázódik a K&H fiókok száma.

Figyelembe véve, hogy a lakossági területen máris második a K&H, ezt az irányt szeretnék követni - hangsúlyozta Voljc. A vezérigazgató kiemelte, hogy a lakossági szegmens meglehetősen nyereséges ágazat és hazánkban a pénzügyi tevékenység tovább mélyül, a növekedés pedig gyorsabb mint Nyugat-Európában.

A lakossági ügyfelek egyre kifinomultabb szolgáltatásokat várnak el. Az elektronikus csatornák terjedése ellenére még mindig a fiókokban elérhető személyes találkozáson alapuló bankolás a leghatékonyabb.

A jelenlegi döntést alapos elemzések előzték meg. A jövőben a bank a lakosságnak azt a rétegét is szeretné elérni, akiket jelenleg nem tud igazán hatékonyan kiszolgálni. A bankcsoport hazánk mellett Lengyelországban 120 új fiókot nyit, míg Csehországban és Szlovákiában is szignifikánsan bővül majd a fiókok száma.

A hálózati lefedettség a bővítés végére Lengyelországban fiókonként 84 ezer kiszolgált ügyfélre tehető, ugyanez a szám Csehországban 49 ezer ügyfél/fiók, míg Szlovákiában 67 ezer ügyfél/fiók. Magyarországon ez az arány most a K&H esetében 61 ezer ügyfél/fiók, mely a bővítés végére 32 ezerre csökken az egy fiókra jutó kiszolgált ügyfelek száma.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a lakossági banki tevékenység továbbra is húzó ágazat marad, így szeretnének készen állni arra, hogy kihasználják a kínálkozó lehetőségeket.

Marko Voljc szerint a megszorító intézkedések 2007-ben rányomhatják bélyegüket a piacra, 2008-tól azonban relatíve dinamikus fejlődést várhatunk a pénzügyi szegmensben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vezérigazgató elismerte, hogy meglehetősen merész lépésről van szó. A 3 éves bővítési periódus jelenleg még nincs lebontva éves tervszámokra, így nem tudhattuk meg, jövőre hány új fiók nyílik.

Az esetleges túlbankosítást illetően Voljc megjegyezte, hogy Belgiumban ugyan tényleg túlbankosításról beszélnek, ennek ellenére azonban az ottani tevékenység rendkívül nyereséges. (Belgiumban jelenleg 10 ezer ügyfélre jut egy bankfiók.)

A K&H szerint ez a fiókbővítés a leghatékonyabb formája annak, hogy megerősítsék második helyüket a piacon. A bank jelenleg csaknem félmillió lakossági ügyféllel rendelkezik, ezen a téren azonban a fenti lépés következtében jelentős bővülésre számítanak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 28. 23:22
78 éves korában érte őt a halál. Neve egybeforrt a hetilap sokáig legnépszerűbb rovatával.
Bankmonitor  |  2024. május 28. 16:50
A legjobb szabad felhasználású jelzáloghitelt keresed, de tanácstalan vagy, hogy miként indulj el? C...
Kiszámoló  |  2024. május 28. 16:22
Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a...
MNB Intézet  |  2024. május 28. 14:26
Az elmúlt négy év globális történései a központi bankokat több szempontból is nyomás alá helyezték....
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm