11 °C Budapest

Ételutalvány helyett bankkártya? - Itt a magyar újdonság!

Pénzcentrum
2006. október 11. 10:00

A közbeszerzéseknél is új helyzetet teremthet a hagyományos papíralapú utalványok helyett a közelmúltban forgalomba került új kártyatermék, a Pannon Tikett által forgalmazott Volksbank Ételkártya - írja a Világgazdaság.

Az új, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel kapcsolatos szolgáltatás pénzügyi szolgáltatásnak minősül a közbeszerzési törvény értelmében, így a közbeszerzési értéket annak a díjnak a függvényében állapítják meg, amennyiért a kártya kapható. Mindez azt jelenti, hogy a kártya éves 1,808 Ft-os bruttó díja mellett a 4,200 fős alkalmazotti számtól elmaradó közintézményeknek nem szükséges lefolytatniuk az eljárást. (Eddig az utalványok névértékét vették a közbeszerzési érték alapjának, így az adómentes összeget a dolgozói létszámmal felszorozva könnyen meghaladhatták a 8 milliós értékhatárt.)

A Pannon Tikett Kft. nyáron jelent meg az utalványforgalmazási piacon. Az ételkártya tulajdonképpen egy Visa bankkártya, melyen jóváírják a munkáltató által átutalt összeget. A cég jövőre már több mint 400 millió forintos bevétellel és 70 milliót meghaladó nyereséggel számol.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?