0 °C Budapest

Mástól is kaphatsz lakáshitelt: új szereplő a piacon!

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 09:46

A UCB, a BNP Paribas Csoport jelzáloghitelezésre specializálódott leányvállalata a jelzáloghitelezési tevékenységet folytató és ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó, magyar tulajdonban lévő Ingatlanhitel Plusz (IHP ZRt.) megvásárlásával lépett a hazai piacra. Az így létrejött cég UCB Ingatlanhitel néven kezdi meg működését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A UCB megkapta a PSZÁF engedélyét az IHP ZRt. pénzügyi vállalkozás megvásárlására, létrehozva ezzel magyarországi leányvállalatát, mely közvetítő partnereken (többek között ingatlanforgalmazókon, jelzáloghitelezési tanácsadókon és pénzintézeteken) keresztül nyújt ingatlan/jelzálog-típusú hiteleket magánszemélyek számára. Változatos finanszírozási konstrukciókat ajánlva segít a hazai háztartások lakásvásárlásra, -cserére illetve -felújításra vonatkozó elképzeléseinek megvalósításában.

Az Európai Unióhoz csatlakozott kelet-európai országéhoz hasonlóan a magyarországi ingatlanpiac évek óta egyenletes fejlődést mutat: a lakásfelújítások illetve -vásárlások volumene továbbra is jelentős, tükrözve a hazai 10 milliós, túlnyomó többségében tulajdonosi státuszú, a UCB számára ígéretes potenciállal rendelkező piac finanszírozási megoldások iránti növekvő igényét.

Az új piacra történő belépés tovább erősíti a UCB európai jelenlétét, hozzájárulva egyúttal a BNP Paribas lakossági banki tevékenységének további bővüléséhez a kontinensen, a Csoport Magyarországon jelenlévő tagjaival megnyíló szinergiák kiaknázása révén.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39