0 °C Budapest

Gyurcsányt faképnél hagyták

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 06:50

A miniszterelnök legfrissebb blog-bejegyzésében, arról ír, hogy benevezett egy félmaratonra és intenzíven készül a megmérettetésre. Tisztában van a helyzet komolyságával, de belevág, függetlenül attól, hogy a fiatalok már jobban bírják...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Természetesen nem kockázatmentes vállalkozás! Az elmúlt hetek edzései alapján azt látom, hogy egy nyugodt, visszafogott tempóval reális esély van, hogy lefutom a valamivel több mint 21 km-t. Nyilván ez a fő cél, teljesíteni a távot.

Itt az ember csak önmagával verseng. Amikor kora tavasszal újra elkezdtem rendszeresen, intenzívebben futni és már nem futógépen, hanem újra kint a Szigeten - ráadásul nem egyszer a kampány felfokozott hangulatában -, akkor már nem engedték meg, hogy egyedül fussak. A kormányőrség egy-két tagja mindig elkísért. A legelején nagyon büszke voltam magamra, mert úgy láttam, hogy én jobban bírom a tempót, mint egyik-másik kísérőm. Hozzáteszem, nem kell feltétlenül elvárni egy kormányőrtől, hogy 10-15 km-t tudjon jó tempóban futni, hiszen ha nekik feladatuk van, az egy rövidtávú, nagyon intenzív futást igényelhet. De mára gyökeresen megváltozott a helyzet. Szinte minden alkalommal azt látom, hogy a velem tartó kormányőr vagy kormányőrök bizony jobb kondícióban vannak, mint én. Azt hallom, hogy edzéseiken jobb időket is teljesítenek.

És nem csak a kormányőrökkel van így! Mostanában jó néhányan futnak velem, akik tudják, hogy hol és mikor futok. Ismerősök és korábban nem ismertek, akik a futás kapcsán kerültek közelebb hozzám. Sokan 10-20 évvel fiatalabbak, mint én. Rajtuk is látom, hogy amikor először jöttek - valamikor talán június, július táján -, akkor egyikük-másikuk nem bírta az iramot, nem bírta a távot. Lemaradt, megállt. De legközelebb újra jött. Mára viszont nem egy és nem kettő lényegesen felkészültebbnek látszik a félmaratonra, mint én. Azt mondják, persze némi iróniával, amikor erről beszélünk, hogy "öregecskedik" a miniszterelnök. Én meg kénytelen-kelletlen tudomásul veszem, hogy bizony ezek a 20-30 évesek mára fürgébbek, meg talán erősebbek is mint én vagyok. Szóval következik a félmaraton jövő hét végén, bár addig még rengeteg dolgunk van."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39