10 °C Budapest

Gyurcsányt faképnél hagyták

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 06:50

A miniszterelnök legfrissebb blog-bejegyzésében, arról ír, hogy benevezett egy félmaratonra és intenzíven készül a megmérettetésre. Tisztában van a helyzet komolyságával, de belevág, függetlenül attól, hogy a fiatalok már jobban bírják...

"Természetesen nem kockázatmentes vállalkozás! Az elmúlt hetek edzései alapján azt látom, hogy egy nyugodt, visszafogott tempóval reális esély van, hogy lefutom a valamivel több mint 21 km-t. Nyilván ez a fő cél, teljesíteni a távot.

Itt az ember csak önmagával verseng. Amikor kora tavasszal újra elkezdtem rendszeresen, intenzívebben futni és már nem futógépen, hanem újra kint a Szigeten - ráadásul nem egyszer a kampány felfokozott hangulatában -, akkor már nem engedték meg, hogy egyedül fussak. A kormányőrség egy-két tagja mindig elkísért. A legelején nagyon büszke voltam magamra, mert úgy láttam, hogy én jobban bírom a tempót, mint egyik-másik kísérőm. Hozzáteszem, nem kell feltétlenül elvárni egy kormányőrtől, hogy 10-15 km-t tudjon jó tempóban futni, hiszen ha nekik feladatuk van, az egy rövidtávú, nagyon intenzív futást igényelhet. De mára gyökeresen megváltozott a helyzet. Szinte minden alkalommal azt látom, hogy a velem tartó kormányőr vagy kormányőrök bizony jobb kondícióban vannak, mint én. Azt hallom, hogy edzéseiken jobb időket is teljesítenek.

És nem csak a kormányőrökkel van így! Mostanában jó néhányan futnak velem, akik tudják, hogy hol és mikor futok. Ismerősök és korábban nem ismertek, akik a futás kapcsán kerültek közelebb hozzám. Sokan 10-20 évvel fiatalabbak, mint én. Rajtuk is látom, hogy amikor először jöttek - valamikor talán június, július táján -, akkor egyikük-másikuk nem bírta az iramot, nem bírta a távot. Lemaradt, megállt. De legközelebb újra jött. Mára viszont nem egy és nem kettő lényegesen felkészültebbnek látszik a félmaratonra, mint én. Azt mondják, persze némi iróniával, amikor erről beszélünk, hogy "öregecskedik" a miniszterelnök. Én meg kénytelen-kelletlen tudomásul veszem, hogy bizony ezek a 20-30 évesek mára fürgébbek, meg talán erősebbek is mint én vagyok. Szóval következik a félmaraton jövő hét végén, bár addig még rengeteg dolgunk van."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem