Új fedezeti garancia agrárvállalkozóknak

Pénzcentrum
2006. augusztus 14. 16:57

A Budapest Bank (GE Money Bank) és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) között létrejött megállapodás értelmében ezentúl a bank agrárgazdaság, élelmiszeripar és vidékfejlesztés területén tevékenykedő ügyfelei is igényelhetnek fedezeti garanciát faktoring szerződésükhöz. Az új garancia-szolgáltatással az ügyfelek számára könnyebbé válik a hosszúra nyúló fizetési határidők kezelése.


A Budapest Bank - az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal kötött megállapodás eredményeként - a hazai kereskedelmi bankok közül elsőként teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy faktoring szerződésükhöz fedezeti garanciát is igénybe vegyenek. A Budapest Bank mezőgazdaság, élelmiszeripar, valamint vidékfejlesztés területén működő ügyfelei így könnyebben juthatnak hozzá termékeik és szolgáltatásaik ellenértékéhez. Az AVHGA a maximum 400 millió forint összegű faktoring ügyletek esetében 50 és 80 százalék között nyújt kezességet, a garanciadíj éves viszonylatban 0,3 és 0,6 százalék között alakul.

A mintegy 580 milliárd forintos faktoring piac 6 százaléka, közel 35 milliárd forint, kötődik az agráriumhoz. A mezőgazdaságban megszokott 30 és 180 nap közötti fizetési határidők, továbbá a fél évet meghaladó központi költségvetési és EU-s támogatások miatt a Budapest Bank az agrárfaktorálás iránti igény jelentős növekedésére számít. A bank mintegy 10 milliárd forintos faktorált forgalmának 20 százalékát adják az agrárágazathoz és vidékfejlesztéshez kötődő vállalatok. Az AVHGA-val való együttműködésnek köszönhetően ez a portfolió egy éven belül akár ötszörösére bővülhet.

"A Budapest Bank stratégiai elkötelezettsége, hogy innovatív pénzügyi megoldásokkal szolgálja a kis és középvállalkozók fejlődését. Az AVHGA-val kötött együttműködés alapján az agrárium, az élelmiszeripar, valamint a vidékfejlesztés különböző területein működő vállalkozók és vállalatok számára nyílik meg az út a bank szolgáltatásainak igénybevételéhez. Az együttműködés hozzásegíti ügyfeleinket a termékértékesítésből származó árbevételek gyors realizálásához. A fedezeti garanciával kiegészített agrár-faktoringnak köszönhetően az agrártermelők akár napokon belül megkaphatják termékeik és szolgáltatásaik ellenértékének jelentős részét." - mondta a megállapodás létrejötte kapcsán Plank Gábor, a Budapest Bank vállalati üzletágát irányító vezérigazgató-helyettes.

"Az Alapítvány az elmúlt években a vállalkozók részére egyre nagyobb összegű hitelekhez nyújtott garanciát, készfizető kezesség formájában. A vállalkozói igényekhez alkalmazkodva, a hitellel már kevésbé, vagy csak hosszabb idő alatt finanszírozható tevékenységek gyorsabb ellátása érdekében, az idei év elején kialakítottuk a faktoring és a pénzügyi lízing ügyletek garantálási rendjét. A vállalkozók megsegítése mellett, az új üzletágak bevezetése az Alapítvány számára is kedvező, mivel tevékenységi- és ügyfélkörét ezzel is növeli és hatékonyabban tudja ellátni alapítványi célját, a kis-és közép vállalkozók forráshoz jutásának elősegítését." - mondta Ulrich Anikó az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány ügyvezető igazgatója

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Budapest Bank tavaly májusban indította el kis- és középvállalati ügyfelei számára a faktoring szolgáltatást, azóta a bank közel 10 milliárd forintot faktorált. Az elmúlt időszakban a bank faktoring termékeit elsősorban az élelmiszer- és iparcikk nagykereskedelem, valamint a gépipar területén működő vállalkozások vették igénybe. A Budapest Bank az elmúlt egy év során fokozatosan bővítette faktoring termékskáláját: februárban vezette be az ÁFA és a hazai és európai uniós mezőgazdasági támogatások faktorálását, valamint a visszkereset nélküli faktoring szolgáltatását. A bank az idei év tavaszán kötötte meg első, a Hitelgarancia Zrt. kezességvállalásával biztosított ügyletét. A fizetési határidők hosszabbodása miatt a pénzintézet idén a piac további dinamikus bővülésével számol, elsősorban a gépgyártás és feldolgozóipar, valamint az agrárium területén.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 2. 22:36
A 444 információi szerint hozzávetlegesen 3 milliárd forintba kerül az államnak, hogy átveszi a korm...
Bankmonitor  |  2022. október 2. 12:30
A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A B...
Holdblog  |  2022. október 2. 07:00
Archívumunkból (2020) Magyarországon a rendszerváltás utáni években kiépült egy hazai tulajdonb...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?