3 °C Budapest

Egyre többek számára válik világossá

Pénzcentrum
2006. június 22. 10:00

A lakáslízing piaci részesedése az idén elérheti a 10 százalékot, azaz a korábban prognosztizált 25-30 milliárd forintos becslések bejöhetnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lakáslízing piaci részesedése az idén elérheti a 10 százalékot, azaz a korábban prognosztizált 25-30 milliárd forintos becslések bejöhetnek - írja a Világgazdaság.

Szakértők szerint a kormányzat által tervezett megszorítások és a kamattámogatások megszüntetése egyértelműen a lízingkonstrukciók malmára hajtja a vizet.

A paletta mindenesetre hamarosan bővül és azok a kereskedelmi bankok is beszállnak a versenybe akik eddig még nem tették meg. Sőt, egyes piaci hírek szerint rajtuk kívül még tíz, lízingtevékenységet folytatni kívánó, cég adott be működési engedélykérelmet a PSZÁF-hoz.

Az elmúlt hónapokban egyre fokozódó érdeklődés a termékek iránt is arra utal, hogy nem csak az újdonság varázsa miatt keresik ezeket a konstrukciókat az ügyfelek. Egyre többek számára válik világossá, hogy nem drágább mint a bankhitel, ráadásul a nyílt végű konstrukciónál a havi törlesztőrészletek akár több tízezer forinttal is kedvezőbb a normál banki jelzáloghitelekhez képest.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A hosszabb futamidőt és a minimális önerőt keresik az ügyfelek. Az összeg tekintetében azonban nagy a szórás, körülbelül 10-100 millió forint között érkeznek kérelmek.

Szép számmal akadnak olyanok is, akik cégeiken keresztül vásárolnak lakást. A lízingkonstrukció igénybevételével a társaság komoly adóelőnyökhöz jut, amennyiben a lízingelt lakást üzleti alapon bérbe adja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?