Repülőrajtot vett a lakáslízingpiac

Pénzcentrum
2006. március 10. 09:10

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a lakáslízing, a piacon elsőként indult OTP-SCD Lízing teljes szerződéses állománya február végére már elérte a 3.6 mrd Ft-ot. Az összeg jelentős részét, mintegy 2.5 mrd-ot az intézményi befektetők adják, a fennmaradó szeletet pedig a lakossági szegmens generálta.

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a lakáslízing, a piacon elsőként indult OTP-SCD Lízing teljes szerződéses állománya február végére már elérte a 3.6 mrd Ft-ot. Az összeg jelentős részét, mintegy 2.5 mrd-ot az intézményi befektetők adják, a fennmaradó szeletet pedig a lakossági szegmens generálta – írja a Világgazdaság.

 

A HVB Leasingnél is meglehetősen nagy az érdeklődés, az elmúlt két hét során naponta mintegy 10 lízingkérelem érkezett be.

 

Jellemzően 15-20 millió forint értékű, átlagosan 50-60 négyzetméteres lakásokhoz igényelnek lízinget a magánszemélyek, a megkeresések zöme budapesti lakásra érkezik.

 

A konstrukció egyik legnagyobb vonzerejét a nullaszázalékos önerő adja, mely azonban egyben kockázatot is jelent a banknak, ezt pedig mindig meg kell fizetni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?