32 °C Budapest

Több millió forintos hitel fedezet nélkül - élesedik a verseny

Pénzcentrum
2005. november 18. 10:04

Az egyre élesedő piaci verseny új típusú vállalati hiteltermékek megjelenését hozta magával a banki szolgáltatások piacán. - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Az egyre élesedő piaci verseny új típusú vállalati hiteltermékek megjelenését hozta magával a banki szolgáltatások piacán. – írja mai számában a Világgazdaság.
Több hazai hitelintézet is tárgyi fedezet nélküli, főként kisvállalkozások által igényelhető hitelkonstrukciókkal ált elő a közelmúltban. Tekintettel arra, hogy a legtöbb vállalkozás idegenkedik az ingatlan vagy egyéb tárgyi fedezet felajánlásától a hiteligénylés során, ezért vélhetően élénk érdeklődés kíséri majd a konstrukciók megjelenését.
A HVB Bank Hitelautomata néven kínál a vállalkozás számlaforgalmával együtt változó folyószámla-hitelkeretet. A forintban és euróban igényelhető hitelkeret szabadon felhasználható, fedezetként pedig a cég számlaforgalma és a tulajdonosok kezességvállalása szolgál. A kölcsön igényléséhez a pénzintézet nem kéri üzleti terv benyújtását, és az esetlegesen más banknál vezetett folyószámláját sem kell megszüntetnie az ügyfélnek. A hitel futamideje egy év, amely a lejárat előtt újabb 12 hónapra meghosszabbítható. Az igényelhető összeg 1- és 10 millió forint között mozoghat, de nem haladhatja meg az ügyfél előző éves nettó árbevételének 6 százalékát.
A hitelt igénylő ügyfélnek minimum egy éves vállalkozói múlttal kell rendelkeznie (lezárt üzleti év),legalább 20 millió forintos éves nettó árbevétel mellett, és legalább 3 havi számlamúltat kell igazolnia valamelyik hazai banknál. A konstrukcióhoz további akciós feltételek is párosulnak: ha az ügyfél e hónap végéig benyújtja hitelkérelmét, akkor az első három hónapban a pénzintézet nem számít fel kamatot.
A K&H Bank könnyített gyorshitel-rendszert fejlesztett ki a  konstrukció iránt érdeklődő vállalkozások számára. A rendszer keretein belül az ügyfél igényelheti a bank bármely, rövid lejáratú forinthitelét. Az igényléshez a cégnek nem kell üzleti tervet készítenie, elegendő a az elmúlt hat havi számlaforgalmát igazolnia. A hitel összege a kár 50 millió forint is lehet: a hitelkeret nagyságát a vállalkozás éves nettó árbevétele, számlaforgalma, a már meglévő kötelezettségvállalások mértéke, illetve a hitelbírálat határozza meg. Fedezetként elfogadnak más banknál vezetett folyószámlát is, és a kérelem elbírálása akár három nap alatt is elvégzi a bank. A hitelintézet az év végéig akciós kamatfeltételekkel kínálja a terméket.

A Raiffeisen Bank Magyarországon bejegyzett társas kis- és mikrovállalatoknak kínálja az Instant Vállalkozói Hitel elnevezésű termékét. Az ügyfél a bank tájékoztatása szerint már az igénylés napján megtudhatja, mekkora összegű hitelre számíthat. A hitel összege 300 ezertől 2 millió forintig terjedhet amit euróban, forintban és svájci frankban is lehet igényelni. Az igénylés feltétele: minimum két működési év, és legalább 10 millió forintos nettó árbevétel.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 21. 12:08
Ha több gyermek után használnánk ki a CSOK Pluszt, akkor nagyobb összegű kedvezményes hitelre lehetü...
MEDIA1  |  2024. június 21. 11:21
A Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia tagja lett Málnay B. Levente, az AMC Networ...
ChikansPlanet  |  2024. június 21. 10:17
A kutatók évtizedek óta vizsgálják, hogy a klímaváltozás hogyan alakítja át az óceánok ökoszisztémáj...
Holdblog  |  2024. június 21. 08:58
Az Egyesült Államok a részvénypiac királya, az eddigi kihívó, Kína egyre jobban távolodik az előzés...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm