-3 °C Budapest

Több millió forintos hitel fedezet nélkül - élesedik a verseny

Pénzcentrum
2005. november 18. 10:04

Az egyre élesedő piaci verseny új típusú vállalati hiteltermékek megjelenését hozta magával a banki szolgáltatások piacán. - írja mai számában a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
Az egyre élesedő piaci verseny új típusú vállalati hiteltermékek megjelenését hozta magával a banki szolgáltatások piacán. – írja mai számában a Világgazdaság.
Több hazai hitelintézet is tárgyi fedezet nélküli, főként kisvállalkozások által igényelhető hitelkonstrukciókkal ált elő a közelmúltban. Tekintettel arra, hogy a legtöbb vállalkozás idegenkedik az ingatlan vagy egyéb tárgyi fedezet felajánlásától a hiteligénylés során, ezért vélhetően élénk érdeklődés kíséri majd a konstrukciók megjelenését.
A HVB Bank Hitelautomata néven kínál a vállalkozás számlaforgalmával együtt változó folyószámla-hitelkeretet. A forintban és euróban igényelhető hitelkeret szabadon felhasználható, fedezetként pedig a cég számlaforgalma és a tulajdonosok kezességvállalása szolgál. A kölcsön igényléséhez a pénzintézet nem kéri üzleti terv benyújtását, és az esetlegesen más banknál vezetett folyószámláját sem kell megszüntetnie az ügyfélnek. A hitel futamideje egy év, amely a lejárat előtt újabb 12 hónapra meghosszabbítható. Az igényelhető összeg 1- és 10 millió forint között mozoghat, de nem haladhatja meg az ügyfél előző éves nettó árbevételének 6 százalékát.
A hitelt igénylő ügyfélnek minimum egy éves vállalkozói múlttal kell rendelkeznie (lezárt üzleti év),legalább 20 millió forintos éves nettó árbevétel mellett, és legalább 3 havi számlamúltat kell igazolnia valamelyik hazai banknál. A konstrukcióhoz további akciós feltételek is párosulnak: ha az ügyfél e hónap végéig benyújtja hitelkérelmét, akkor az első három hónapban a pénzintézet nem számít fel kamatot.
A K&H Bank könnyített gyorshitel-rendszert fejlesztett ki a  konstrukció iránt érdeklődő vállalkozások számára. A rendszer keretein belül az ügyfél igényelheti a bank bármely, rövid lejáratú forinthitelét. Az igényléshez a cégnek nem kell üzleti tervet készítenie, elegendő a az elmúlt hat havi számlaforgalmát igazolnia. A hitel összege a kár 50 millió forint is lehet: a hitelkeret nagyságát a vállalkozás éves nettó árbevétele, számlaforgalma, a már meglévő kötelezettségvállalások mértéke, illetve a hitelbírálat határozza meg. Fedezetként elfogadnak más banknál vezetett folyószámlát is, és a kérelem elbírálása akár három nap alatt is elvégzi a bank. A hitelintézet az év végéig akciós kamatfeltételekkel kínálja a terméket.

A Raiffeisen Bank Magyarországon bejegyzett társas kis- és mikrovállalatoknak kínálja az Instant Vállalkozói Hitel elnevezésű termékét. Az ügyfél a bank tájékoztatása szerint már az igénylés napján megtudhatja, mekkora összegű hitelre számíthat. A hitel összege 300 ezertől 2 millió forintig terjedhet amit euróban, forintban és svájci frankban is lehet igényelni. Az igénylés feltétele: minimum két működési év, és legalább 10 millió forintos nettó árbevétel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20