3 °C Budapest

Több millió forintos hitel fedezet nélkül - élesedik a verseny

Pénzcentrum
2005. november 18. 10:04

Az egyre élesedő piaci verseny új típusú vállalati hiteltermékek megjelenését hozta magával a banki szolgáltatások piacán. - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Az egyre élesedő piaci verseny új típusú vállalati hiteltermékek megjelenését hozta magával a banki szolgáltatások piacán. – írja mai számában a Világgazdaság.
Több hazai hitelintézet is tárgyi fedezet nélküli, főként kisvállalkozások által igényelhető hitelkonstrukciókkal ált elő a közelmúltban. Tekintettel arra, hogy a legtöbb vállalkozás idegenkedik az ingatlan vagy egyéb tárgyi fedezet felajánlásától a hiteligénylés során, ezért vélhetően élénk érdeklődés kíséri majd a konstrukciók megjelenését.
A HVB Bank Hitelautomata néven kínál a vállalkozás számlaforgalmával együtt változó folyószámla-hitelkeretet. A forintban és euróban igényelhető hitelkeret szabadon felhasználható, fedezetként pedig a cég számlaforgalma és a tulajdonosok kezességvállalása szolgál. A kölcsön igényléséhez a pénzintézet nem kéri üzleti terv benyújtását, és az esetlegesen más banknál vezetett folyószámláját sem kell megszüntetnie az ügyfélnek. A hitel futamideje egy év, amely a lejárat előtt újabb 12 hónapra meghosszabbítható. Az igényelhető összeg 1- és 10 millió forint között mozoghat, de nem haladhatja meg az ügyfél előző éves nettó árbevételének 6 százalékát.
A hitelt igénylő ügyfélnek minimum egy éves vállalkozói múlttal kell rendelkeznie (lezárt üzleti év),legalább 20 millió forintos éves nettó árbevétel mellett, és legalább 3 havi számlamúltat kell igazolnia valamelyik hazai banknál. A konstrukcióhoz további akciós feltételek is párosulnak: ha az ügyfél e hónap végéig benyújtja hitelkérelmét, akkor az első három hónapban a pénzintézet nem számít fel kamatot.
A K&H Bank könnyített gyorshitel-rendszert fejlesztett ki a  konstrukció iránt érdeklődő vállalkozások számára. A rendszer keretein belül az ügyfél igényelheti a bank bármely, rövid lejáratú forinthitelét. Az igényléshez a cégnek nem kell üzleti tervet készítenie, elegendő a az elmúlt hat havi számlaforgalmát igazolnia. A hitel összege a kár 50 millió forint is lehet: a hitelkeret nagyságát a vállalkozás éves nettó árbevétele, számlaforgalma, a már meglévő kötelezettségvállalások mértéke, illetve a hitelbírálat határozza meg. Fedezetként elfogadnak más banknál vezetett folyószámlát is, és a kérelem elbírálása akár három nap alatt is elvégzi a bank. A hitelintézet az év végéig akciós kamatfeltételekkel kínálja a terméket.

A Raiffeisen Bank Magyarországon bejegyzett társas kis- és mikrovállalatoknak kínálja az Instant Vállalkozói Hitel elnevezésű termékét. Az ügyfél a bank tájékoztatása szerint már az igénylés napján megtudhatja, mekkora összegű hitelre számíthat. A hitel összege 300 ezertől 2 millió forintig terjedhet amit euróban, forintban és svájci frankban is lehet igényelni. Az igénylés feltétele: minimum két működési év, és legalább 10 millió forintos nettó árbevétel.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 30. 20:28
A világ legnézettebb párkapcsolati realityje, A Married at first sight magyar változata hamarosan a...
Bankmonitor  |  2023. január 30. 16:44
Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a magán egészségügybe járók száma. A szolgáltatásokért zsebből f...
Holdblog  |  2023. január 30. 12:21
A 2023-ra vonatkozó globális növekedési prognózisok szerint idén az elmúlt harminc év harmadik leggy...
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?