Tömegével akarnak eladósodni a diákok

Pénzcentrum
2005. november 16. 08:40

November 15-én, az aktuális diákhitel-folyósítási napon a megszokottak szerint rendben megérkezett a pénz az erre jogosult diákhitel-igénylők bankszámlájára - tájékoztatott a Diákhitel Központ

Az 1,6 milliárd forintos utalás alkalmával a régebbi igénylők mellett 4715 új igénylő most először jutott a kért kölcsönéhez. Esetükben ez, a visszamenőleges kifizetés következtében, legalább háromhavi (szeptember, október, november), ha az egyösszegű kifizetést kérték, akkor öt havi pénzt jelentett. A tavalyi év hasonló időszakához képest az idei tanévben 25 százalékkal több - összesen 18 501 - új igénylő számára történt már kifizetés.
 
A vonatkozó jogszabály szerint az új igénylőknek legkésőbb 2005. december 15-ig lehet leadni az őszi szemeszterre érvényes diákhitel-igényléseket a kijelölt postahivatalokban, illetve az együttműködő bankok, takarékszövetkezetek kijelölt fiókjaiban. Aki ezt a határidőt lekési, végérvényesen elveszti a jogát az aktuális őszi szemeszterre esedékes kölcsönétől, és igénylése csak a tavaszi szemesztertől lesz érvényes.
A Diákhitel első kifizetése mindig visszamenőleg történik. Így azok az új igénylők, akik 2005. december 15-ig még leadják igénylésüket, 2006. január 13-án, az őszi szemeszter utolsó kifizetési napján a teljes őszi félévre járó (öt havi) kölcsönükhöz egy összegben juthatnak hozzá, amely az igényelt összegtől függően akár 150 ezer forint is lehet.

A Diákhitel Központ önálló információs standdal vesz részt a 2005. december 2-4. között, a BNV "A" pavilonjában zajló Educatio 2005 kiállításon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?