16 °C Budapest

Kereskedők finanszírozzák az áruhitelek kedvezményeit

Pénzcentrum
2005. november 10. 10:02

Mindent megtesznek a kereskedők és a mögöttük álló áruhitelezők, hogy növeljék a forgalmat, kiváltképp a legnagyobb bevételt hozó utolsó negyedévben.

Mindent megtesznek a kereskedők és a mögöttük álló áruhitelezők, hogy növeljék a forgalmat, kiváltképp a legnagyobb bevételt hozó utolsó negyedévben.

A nullaszázalékos THM-ű termékek egyre népszerűbbek és valószínűleg a karácsonyi szezon slágertermékei lesznek a Napi Gazdaság információi szerint. Több szempontból is kedvezőek ezek a termékek eladói oldalon, egyrészt a növelik a kereskedők forgalmát, másrészt bővítik a bankok ügyfélkörét. Bár hozzá kell tenni, hogy ezek nem igazi hitelek, inkább csak fizetési könnyítések. Az áruhitelezők azonban így is jól járnak, hiszen a kereskedők saját profitjukból fizetik az akciók kedvezményeit. Az ügyfelek jellemzően 3 hónapig díjmentesen használhatják a bankok pénzét, de létezik olyan konstrukció is, ahol ezt akár 10 hónapig is megtehetik. Szintén népszerűek lehetnek még a halasztott törlesztésű hitelek is, ahol a vásárlók jellemzően 3 hónappal a vásárlást követően kezdik meg a hitel törlesztését.

A bankok optimisták az elkövetkezendő hónapokkal kapcsolatban. Az OTP Banknál például az éves hitelkihelyezés 40%-ára teszik az ebben az időszakban várható hitelek nagyságát, és éves szinten a piac 10-15 százalékos bővülésére számítanak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07