"Sejtettük, reméltünk, bíztunk" - megjutalmazták a kétszázezredik hiteligénylőt !

Pénzcentrum
2005. október 6. 14:13

Csillag Tamás a Diákhitel Központ Rt. vezérigazgatója mai sajtótájékoztatójukon elmondta, hogy a 2001 szeptemberében induló hazai hallgatói hitelezés története egy igazi sikersztori.

 
 
Ez év június 30-ig összesen 193.311 Diákhitel igénylés érkezett be a diákhitel központhoz, közülük 184 ezren feleltek meg a folyósítási feltételeknek, és számukra több mint 85,5 milliárd forint került kifizetésre. Az elmúlt tanévben már minden harmadik jogosult élt a hitel lehetőségével és a felvett kölcsönök átlagos összege személyenként elérte az évi 213 ezer forintot.
A hitelkonstrukció töretlen népszerűségét mutatja, hogy szeptember 15-ig több mint 16 ezer új igénylést adtak le, Az új tanévben az igényelhető összeg felső határa 30 ezer forint az aktuális kamat pedig évi 11,25 százalékra csökkent. Azok akik megfelelnek a jogosultsági feltételeknek, és szeptember közepéig be is iratkoztak a tanintézetükbe, azok október 14-én juthatnak először a kölcsönükhöz, ekkor összesen a Diákhitel Központ mintegy 7,5 milliárdot fog kifizetni az igénylőknek.
A hitelt a szemeszter során bármikor lehet igényelni. Ha valaki a hónap 15-ig leadja az igénylését és jogosult a kölcsönre, akkor a következő hónap 15-én jut a pénzéhez.
Az igazgató egy rövid ünnepség keretébe köszöntötte, és mutatta be a sajtónak Gajdács Andreát a 200.000. diákhitel igénylőt aki elmondta hogy: az interneten keresztül tájékozódott a konstrukcióról és a havi 30 ezer forintos kölcsönből a tandíjat és a nyelvóráit fogja finanszírozni.
Kapcsolódó oldalak:
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?