Startol a filmhitel

Pénzcentrum
2005. szeptember 27. 15:22

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.), a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM), a szakmai szövetségek valamint a Raiffeisen Bank és a Sony védnökségével ma szakmai konferenciát tartottak az Uránia Filmszínházban: "Verseny és együttműködés a filmiparban" címmel.

 
A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.), a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM), a szakmai szövetségek valamint a Raiffeisen Bank és a Sony védnökségével ma szakmai konferenciát tartottak az Uránia Filmszínházban: „Verseny és együttműködés a filmiparban” címmel.
 
A közel kétszáz producert, rendezőt, stúdióvezetőt és a filmes szakma műszaki érdeklődőit, vállalkozóit, Benedek András közigazgatási államtitkár (NKÖM) köszöntötte. „Akik ma eljöttek, azok egy fellendülésben lévő kreatív iparág képviselői. A filmtörvény, a filmes intézményrendszer átalakítása, a sok feszültség után egy olyan modell formálódik, amelyben a partnerségnek jelentős szerepe van.”
Erős János, az MFB Rt. vezérigazgatója megnyitó beszédében utalt arra, hogy „amiben a bankárok üzleti fantáziát látnak, abba érdemes befektetni, mert az már nem az ábránd, hanem az üzlet világa és ebbe bekerült a magyar filmipar is.”
Aladics Sándor, az MFB Rt. vezérigazgató-helyettese a filmhitel részleteit ismertető előadásában hangsúlyozta, hogy amikor minden gazdasági szektor a saját komporatív előnyét próbálja kihasználni, akkor a filmiparnak is meg kell adni azokat a forrásokat, amelyekkel versenyképessé válik.  Ebben kíván partner lenni az MFB filmhitel programjával.
 
A filmhitel célja:a filmgyártási és filmforgalmazási infrastruktúrát szolgáló kapacitásfejlesztéshez kapcsolódó beruházások ösztönzése
Finanszírozható terültek:
1./  A filmgyártáshoz szükséges beruházások (technológiai beruházások, filmstúdiók létesítése, filmtechnikai felszerelések, szállítóeszközök, filmes kellékek)
2./     A filmterjesztéshez kapcsolódó beruházások (forgalmazással kapcsolatos beruházások, a film videón és DVD-n történő kiadásával és értékesítésével kapcsolatos beruházások, mozi üzemeltetéssel kapcsolatos beruházások).
A filmhitel jellemzői:
 
-Hitelösszeg: 5-1000 millió forint
-Saját erő: a beruházás nettó költségének 15 %-a
-Kamat: 3 havi EURIBOR + maximum 4 %/év (megközelítőleg max.6.1-6.3%)
-Lejárat: legfeljebb 15 év, maximum 2 év türelmi idővel
-A hitelkérelemhez mellékelni kell a Nemzeti Filmiroda által kiadott igazolást, amely a hiteligénylő nyilvántartásban szereplő adatait tartalmazza.
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24