Startol a filmhitel

Pénzcentrum
2005. szeptember 27. 15:22

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.), a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM), a szakmai szövetségek valamint a Raiffeisen Bank és a Sony védnökségével ma szakmai konferenciát tartottak az Uránia Filmszínházban: "Verseny és együttműködés a filmiparban" címmel.

 
A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.), a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM), a szakmai szövetségek valamint a Raiffeisen Bank és a Sony védnökségével ma szakmai konferenciát tartottak az Uránia Filmszínházban: „Verseny és együttműködés a filmiparban” címmel.
 
A közel kétszáz producert, rendezőt, stúdióvezetőt és a filmes szakma műszaki érdeklődőit, vállalkozóit, Benedek András közigazgatási államtitkár (NKÖM) köszöntötte. „Akik ma eljöttek, azok egy fellendülésben lévő kreatív iparág képviselői. A filmtörvény, a filmes intézményrendszer átalakítása, a sok feszültség után egy olyan modell formálódik, amelyben a partnerségnek jelentős szerepe van.”
Erős János, az MFB Rt. vezérigazgatója megnyitó beszédében utalt arra, hogy „amiben a bankárok üzleti fantáziát látnak, abba érdemes befektetni, mert az már nem az ábránd, hanem az üzlet világa és ebbe bekerült a magyar filmipar is.”
Aladics Sándor, az MFB Rt. vezérigazgató-helyettese a filmhitel részleteit ismertető előadásában hangsúlyozta, hogy amikor minden gazdasági szektor a saját komporatív előnyét próbálja kihasználni, akkor a filmiparnak is meg kell adni azokat a forrásokat, amelyekkel versenyképessé válik.  Ebben kíván partner lenni az MFB filmhitel programjával.
 
A filmhitel célja:a filmgyártási és filmforgalmazási infrastruktúrát szolgáló kapacitásfejlesztéshez kapcsolódó beruházások ösztönzése
Finanszírozható terültek:
1./  A filmgyártáshoz szükséges beruházások (technológiai beruházások, filmstúdiók létesítése, filmtechnikai felszerelések, szállítóeszközök, filmes kellékek)
2./     A filmterjesztéshez kapcsolódó beruházások (forgalmazással kapcsolatos beruházások, a film videón és DVD-n történő kiadásával és értékesítésével kapcsolatos beruházások, mozi üzemeltetéssel kapcsolatos beruházások).
A filmhitel jellemzői:
 
-Hitelösszeg: 5-1000 millió forint
-Saját erő: a beruházás nettó költségének 15 %-a
-Kamat: 3 havi EURIBOR + maximum 4 %/év (megközelítőleg max.6.1-6.3%)
-Lejárat: legfeljebb 15 év, maximum 2 év türelmi idővel
-A hitelkérelemhez mellékelni kell a Nemzeti Filmiroda által kiadott igazolást, amely a hiteligénylő nyilvántartásban szereplő adatait tartalmazza.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?