Startol a filmhitel

Pénzcentrum
2005. szeptember 27. 15:22

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.), a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM), a szakmai szövetségek valamint a Raiffeisen Bank és a Sony védnökségével ma szakmai konferenciát tartottak az Uránia Filmszínházban: "Verseny és együttműködés a filmiparban" címmel.

 
A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.), a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM), a szakmai szövetségek valamint a Raiffeisen Bank és a Sony védnökségével ma szakmai konferenciát tartottak az Uránia Filmszínházban: „Verseny és együttműködés a filmiparban” címmel.
 
A közel kétszáz producert, rendezőt, stúdióvezetőt és a filmes szakma műszaki érdeklődőit, vállalkozóit, Benedek András közigazgatási államtitkár (NKÖM) köszöntötte. „Akik ma eljöttek, azok egy fellendülésben lévő kreatív iparág képviselői. A filmtörvény, a filmes intézményrendszer átalakítása, a sok feszültség után egy olyan modell formálódik, amelyben a partnerségnek jelentős szerepe van.”
Erős János, az MFB Rt. vezérigazgatója megnyitó beszédében utalt arra, hogy „amiben a bankárok üzleti fantáziát látnak, abba érdemes befektetni, mert az már nem az ábránd, hanem az üzlet világa és ebbe bekerült a magyar filmipar is.”
Aladics Sándor, az MFB Rt. vezérigazgató-helyettese a filmhitel részleteit ismertető előadásában hangsúlyozta, hogy amikor minden gazdasági szektor a saját komporatív előnyét próbálja kihasználni, akkor a filmiparnak is meg kell adni azokat a forrásokat, amelyekkel versenyképessé válik.  Ebben kíván partner lenni az MFB filmhitel programjával.
 
A filmhitel célja:a filmgyártási és filmforgalmazási infrastruktúrát szolgáló kapacitásfejlesztéshez kapcsolódó beruházások ösztönzése
Finanszírozható terültek:
1./  A filmgyártáshoz szükséges beruházások (technológiai beruházások, filmstúdiók létesítése, filmtechnikai felszerelések, szállítóeszközök, filmes kellékek)
2./     A filmterjesztéshez kapcsolódó beruházások (forgalmazással kapcsolatos beruházások, a film videón és DVD-n történő kiadásával és értékesítésével kapcsolatos beruházások, mozi üzemeltetéssel kapcsolatos beruházások).
A filmhitel jellemzői:
 
-Hitelösszeg: 5-1000 millió forint
-Saját erő: a beruházás nettó költségének 15 %-a
-Kamat: 3 havi EURIBOR + maximum 4 %/év (megközelítőleg max.6.1-6.3%)
-Lejárat: legfeljebb 15 év, maximum 2 év türelmi idővel
-A hitelkérelemhez mellékelni kell a Nemzeti Filmiroda által kiadott igazolást, amely a hiteligénylő nyilvántartásban szereplő adatait tartalmazza.
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. május 27. 11:47
Többszörös paradoxon nehezíti az öngondoskodás előretörését: az infláció épp felemészti a megtakarít...
Összkép  |  2023. május 26. 23:41
Kolozsvár Európa egyik leggyorsabban fejlődő városa, 2026-ra készül el a város metrójának első szaka...
Kasza Elliott-tal  |  2023. május 26. 19:46
Tegnap a részvény-visszavásárlási aukción eladtam az összes Telekom részvényemet. 2017-ben vettem az...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17