6 °C Budapest

Startol a filmhitel

Pénzcentrum
2005. szeptember 27. 15:22

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.), a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM), a szakmai szövetségek valamint a Raiffeisen Bank és a Sony védnökségével ma szakmai konferenciát tartottak az Uránia Filmszínházban: "Verseny és együttműködés a filmiparban" címmel.

 
A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.), a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM), a szakmai szövetségek valamint a Raiffeisen Bank és a Sony védnökségével ma szakmai konferenciát tartottak az Uránia Filmszínházban: „Verseny és együttműködés a filmiparban” címmel.
 
A közel kétszáz producert, rendezőt, stúdióvezetőt és a filmes szakma műszaki érdeklődőit, vállalkozóit, Benedek András közigazgatási államtitkár (NKÖM) köszöntötte. „Akik ma eljöttek, azok egy fellendülésben lévő kreatív iparág képviselői. A filmtörvény, a filmes intézményrendszer átalakítása, a sok feszültség után egy olyan modell formálódik, amelyben a partnerségnek jelentős szerepe van.”
Erős János, az MFB Rt. vezérigazgatója megnyitó beszédében utalt arra, hogy „amiben a bankárok üzleti fantáziát látnak, abba érdemes befektetni, mert az már nem az ábránd, hanem az üzlet világa és ebbe bekerült a magyar filmipar is.”
Aladics Sándor, az MFB Rt. vezérigazgató-helyettese a filmhitel részleteit ismertető előadásában hangsúlyozta, hogy amikor minden gazdasági szektor a saját komporatív előnyét próbálja kihasználni, akkor a filmiparnak is meg kell adni azokat a forrásokat, amelyekkel versenyképessé válik.  Ebben kíván partner lenni az MFB filmhitel programjával.
 
A filmhitel célja:a filmgyártási és filmforgalmazási infrastruktúrát szolgáló kapacitásfejlesztéshez kapcsolódó beruházások ösztönzése
Finanszírozható terültek:
1./  A filmgyártáshoz szükséges beruházások (technológiai beruházások, filmstúdiók létesítése, filmtechnikai felszerelések, szállítóeszközök, filmes kellékek)
2./     A filmterjesztéshez kapcsolódó beruházások (forgalmazással kapcsolatos beruházások, a film videón és DVD-n történő kiadásával és értékesítésével kapcsolatos beruházások, mozi üzemeltetéssel kapcsolatos beruházások).
A filmhitel jellemzői:
 
-Hitelösszeg: 5-1000 millió forint
-Saját erő: a beruházás nettó költségének 15 %-a
-Kamat: 3 havi EURIBOR + maximum 4 %/év (megközelítőleg max.6.1-6.3%)
-Lejárat: legfeljebb 15 év, maximum 2 év türelmi idővel
-A hitelkérelemhez mellékelni kell a Nemzeti Filmiroda által kiadott igazolást, amely a hiteligénylő nyilvántartásban szereplő adatait tartalmazza.
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem