12 °C Budapest
Ez a város a magyar elit új kedvence: sorra veszik a méregdrága lakásokat

Ez a város a magyar elit új kedvence: sorra veszik a méregdrága lakásokat

2023. augusztus 18. 13:30

Dinamikusan növekszik Dubaj népszerűsége a külföldi ingatlan befektetők körében, ami alól a magyarok sem képeznek kivételt.

Dinamikusan növekszik Dubaj népszerűsége a külföldi ingatlan befektetők körében, ami alól a magyarok sem képeznek kivételt. Az Egyesült Arab Emírségek második legnépesebb városában alig magasabbak a négyzetméterárak, mint Budapesten, átszámítva 70-75 millió forintért pedig olyan újépítésű garzont is lehet már venni, aminek privát medence van a teraszán - olvasható a Livin Experts sajtóközleményében.

2022-ben több mint 122 658 ingatlan adásvételt regisztráltak Dubajban, miközben egész Magyarországon mindössze 15 százalékkal több ingatlan cserélt gazdát a vizsgált időszakban. Csak 2023-ban január 1. és július 31. között 95 624 ingatlan adás-vétel történt Dubajban. A világ üzleti központjának számító luxus nagyváros ingatlanpiacának lendülete ráadásul láthatóan csak fokozódott 2023-ban és az árak már meghaladják a járvány előtti szintet.

Bencsik Tamás, a dubaji ingatlanpiacon tevékenykedő Livin Experts ügyvezető-társtulajdonosának elmondása szerint kint gyakorlatilag az összes újépítésű ingatlan tervezőasztalról kel el, rekordgyorsaság alatt. Egy felkapottabb ingatlanfejlesztő még csak tervezés alatt álló, 300 lakásos toronyházának minden szeglete két nap alatt megy el akkor is, ha csak 3-4 év múlva lesz kész az ingatlan.

Omar Abdelrehim, a cég ügyvezető-társtulajdonosa példaként említette, hogy egy 35-38 négyzetméteres stúdiólakást az erkélyen privát medencével már 700-750 ezer dirhamért meg lehet venni, ami mostani árfolyamon átszámítva 70-75 millió forint, amit ráadásul az építkezés alatt, több év alatt, részletekben kell csak kifizetni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem