34 °C Budapest
Ép ésszel felfoghatatlan: átlépte az 1000 milliárd dollárt a Facebook értéke

Ép ésszel felfoghatatlan: átlépte az 1000 milliárd dollárt a Facebook értéke

2021. június 29. 09:03

Története során először haladta meg a Facebook piaci értéke az ezermilliárd dollárt. A techóriás csatlakozott az Apple-Microsoft-Amazon-Alphabet négyeshez az egybilliós cégek klubjában.

Története során először haladta meg a Facebook piaci értéke az ezermilliárd, azaz egybillió dollárt – írja az Axios. Ez forintban még hihetetlenebb összeg,  majdnem 294 000 000 000 000 forint. Összehasnlítva: 2022-ben a magyar államháztartás központi alrendszerének kiadási főösszege 28 546,45 milliárd forint, bevételi főösszege 25 393,8 milliárd forint lesz.

A mérföldkövet úgy érte el a Facebook, hogy jelenleg is vizsgálatok zajlanak ellene az Egyesült Államokban. Mindez azonban nem látszik a pénzügyi teljesítményén, amelyre a világjárvány miatt átalakult felhasználói szokások is jótékony hatással voltak.

Lesd meg a részvényárfolyamokat a Pénzcentrum aloldalán!

Az egybilliós határt azzal ugrotta át a cég, hogy egy bíró visszadobta a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) trösztellenes keresetét, amely többek között leválasztotta volna a Facebookról az Instagramot és a Whatsappot. Ez a döntés 5 százalékot dobott a cég részvényárfolyamán.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezzel a Facebook csatlakozott az Apple-Microsoft-Amazon-Alphabet négyeshez az egybilliós techcégek klubjában. Igaz, tőlük még így le van maradva, az Apple és a Microsoft például már a kétbilliós határt is átlépte.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?