5 °C Budapest
Hamarosan jöhet az 5-11 éves magyar gyerekek oltása is: ezt a vakcinát kaphatják meg

Hamarosan jöhet az 5-11 éves magyar gyerekek oltása is: ezt a vakcinát kaphatják meg

2021. szeptember 20. 14:33

A Pfizer és a BioNTech hétfőn bejelentette, hogy a klinikai vizsgálatok alapján a vakcinájuk az 5 és 11 év közötti gyerekeknél is biztonságos, és kiemelkedő antitestválaszt váltott ki.

A Pfizer és a BioNTech hétfőn bejelentette, hogy a klinikai vizsgálatok alapján a vakcinájuk az 5 és 11 év közötti gyerekeknél is biztonságos, és kiemelkedő antitestválaszt vált ki a szervezetükben. Ezek az első ilyen eredmények ebben a korcsoportban, az adatokat pedig egyelőre még nem is tették közzé, de a közlemény szerint minél előbb szeretnék benyújtani őket a szabályozó szerveknek – szúrta ki a Telex a CNN hírközlését.

Mint írják, a Pfizer közleménye szerint a gyerekek 21 napos eltéréssel kaptak két, 10 mikrogrammos dózist az oltóanyagból, amely a harmada annak, amit a 12 év felettieknek adnak be. A tesztekben részt vevők antitestválasza ugyanakkor hasonló volt ahhoz, amelyet korábban a 16–25 éves korosztályban tapasztaltak a nagyobb dózissal. Albert Bourla, a Pfizer elnöke elmondta,

alig várják, hogy kiterjeszthessék a vakcina által nyújtott védelmet erre a korcsoportra is, pláne mert egyre jobban terjed a delta variáns, amely a gyerekekre is komoly veszélyt jelenthet.

A vezető beszámolt arról is, hogy minél előbb, még a tél kezdete előtt be fogják adni az eredményeket az illetékes szabályozó szerveknek, így többek közt az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeletnek (FDA) és az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?