24 °C Budapest
Budapest, 2021. június 29.Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet felújított nõvérszállójának átadásán 2021. június 29-én.MTI/Bruzák Noémi

Kásler a delta variánsról: Nagyon aggasztó jelenségeket tapasztalunk

2021. július 22. 08:29

Noha a szennyvíz víruskoncentrációja jelen pillanatban nagyon alacsony hazánkban, a másik nagyon lényeges, az R-tényező azonban emelkedőben van - mondta Kásler Miklós.

Egyetlen vakcina sem biztosít százszázalékos védelmet, és mivel folyamatosan csökken az ellenanyagszint, illetve az immunitás többi tényezőjének a hatékonysága az idő elteltével, a harmadik oltást mindenkinek nagyon határozottan lehet javasolni – mondta Kásler Miklós az InfoRádiónak adott interjújában. 

Az emberi erőforrások minisztere azzal kapcsolatban, hogy Karikó Katalin korábban pontosította az állítását a harmadik oltással kapcsolatban azt mondta:

Karikó Katalin nyilatkozata rendkívül korrekt volt: a Pfizerrel ismételni lehet a vakcinációt. Azt azonban Karikó Katalin nem mondta, hogy a többivel ne lehetne ismételni.

Kásler szerint a tudományos közvélemény egyre inkább afelé mozdul el, hogy az úgynevezett heterológ vakcinációt célszerű alkalmazni, mert a védettséget rohamszerűen, nagyon határozottan megnöveli. Mint mondta: a tudományos álláspont az, hogy az mRNS-vakcinák után a másik kettőből, tehát vagy az elölt vírusvakcinákból vagy vektorvakcinából kell a harmadik oltást adni és fordítva.

A delta variáns terjedésével kapcsolatban úgy fogalmazott, „nagyon aggasztó jelenségeket tapasztalunk”, hiszen Izraelben egy hét alatt megháromszorozódott a fertőzöttek száma, pedig a két Pfizer-oltást a lakosság döntő többsége megkapta, Angliában öt hét alatt megötszöröződött a fertőzöttek száma, Hollandiában pedig olyan meredek a fertőzés dinamikája, hogy egy hét alatt egységnyi lakosra vetítve utolérték Angliát.

Noha a szennyvíz víruskoncentrációja jelen pillanatban nagyon alacsony hazánkban, a másik nagyon lényeges, az R-tényező, ami azt jelenti, hogy egy fertőzött hány további embert képes megfertőzni, 17 nappal ezelőtt 0,6-ről emelkedni kezdett, hét nap alatt elérte az 1-et, és attól kezdve efölött van.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ha a magyarországi nagyon magas átoltottság mellett az R-tényező elindul, ez azt jelenti, hogy valamilyen eddig nem ismert, minden valószínűség szerint az indiai mutáns szaporodása jelenti a változást

– jelezte.

Fotó: Bruzák Noémi, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?