30 °C Budapest
Budapest, 2021. június 24.Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 24-én.MTI/Balogh Zoltán

Elárulta Gulyás Gergely: ennyi magyarnál azonosították a delta variánst

2021. július 22. 09:17

Az NNK laboratóriumában újabb 14 főnél azonosították a delta variánst, egy főnél pedig a gammát - ismertette Gulyás Gergely.

Az NNK laboratóriumában újabb 14 főnél azonosították a delta variánst, egy főnél pedig a gammát. Összesen 23 főnél mutatták ki a deltát Magyarországon - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

Augusztus elsejétől lesz lehetőség a harmadik oltásra, ehhez elegendő vakcina áll rendelkezésre a miniszter szerint. Ha valakinek nincs internete, akkor az önkormányzatnál tud segítséget kérni az oltásregisztrációban - mondta egy kérdésre válaszul.

Vannak, akik tartanak az oltástól, és a legfiatalabb korosztály érintettsége volt eddig a legkisebb, ezért sokan úgy gondolják, hogy őket nem kell beoltatni - mondta a miniszter arra a kérdésre, miért lehet ilyen alacsony a legfiatalabb oltható korosztályban az átoltottság.

A nagykorú állampolgárokkal kapcsolatban azt mondta, mindenki önmagáért felelős, de hozzátette, most először van olyan javaslat, ami a munkáltató számára is engedne kötelezővé tételt bizonyos területeken, ezzel ő is egyetértene. Van bő 2 millió ember, aki nagykorú, nem oltatta be magát, nem eset át a betegégen, nem védett.

A járványhelyzetet komolyan kell venni, sok ország van már Európában, ahol a delta variáns-számok robbanásszerűen nőnek, nincs okunk azt feltételezni, hogy másképp lesz nálunk, legalábbis a negyedik hullám megérkezését tekintve - mondta Gulyás Gergely. Hozzátette, talán a magas átoltottság miatt jöhet később, lehet lassabb, és a csúcsa is lehet alacsonyabban, de nem fogjuk tudni elkerülni a negyedik hullámot a delta variáns terjedése miatt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormányülésen nem került szóba a Pegasus-botrány, amelyet a miniszter "hisztériának" nevezett.

A kormány szerint jó esély van arra, hogy 4,3 százalékos bővülés felett lesz az idei gazdaság bővülése, de nem lehet pontosan tudni, hogyan alakulnak a folyamatok - ismertette. Az elszálló zöldség- és gyümölcsárak kapcsán kijelentette: a jégesők hatására a piacon kevesebb a gyümölcs, ebbe közvetlen beavatkozási lehetősége nincs a kormánynak, de hosszú távon a mezőgazdaság támogatása jelentheti a megoldást.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?