Budapest, 2021. június 24.Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 24-én.MTI/Balogh Zoltán

Elárulta Gulyás Gergely: ennyi magyarnál azonosították a delta variánst

2021. július 22. 09:17

Az NNK laboratóriumában újabb 14 főnél azonosították a delta variánst, egy főnél pedig a gammát - ismertette Gulyás Gergely.

Az NNK laboratóriumában újabb 14 főnél azonosították a delta variánst, egy főnél pedig a gammát. Összesen 23 főnél mutatták ki a deltát Magyarországon - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

Augusztus elsejétől lesz lehetőség a harmadik oltásra, ehhez elegendő vakcina áll rendelkezésre a miniszter szerint. Ha valakinek nincs internete, akkor az önkormányzatnál tud segítséget kérni az oltásregisztrációban - mondta egy kérdésre válaszul.

Vannak, akik tartanak az oltástól, és a legfiatalabb korosztály érintettsége volt eddig a legkisebb, ezért sokan úgy gondolják, hogy őket nem kell beoltatni - mondta a miniszter arra a kérdésre, miért lehet ilyen alacsony a legfiatalabb oltható korosztályban az átoltottság.

A nagykorú állampolgárokkal kapcsolatban azt mondta, mindenki önmagáért felelős, de hozzátette, most először van olyan javaslat, ami a munkáltató számára is engedne kötelezővé tételt bizonyos területeken, ezzel ő is egyetértene. Van bő 2 millió ember, aki nagykorú, nem oltatta be magát, nem eset át a betegégen, nem védett.

A járványhelyzetet komolyan kell venni, sok ország van már Európában, ahol a delta variáns-számok robbanásszerűen nőnek, nincs okunk azt feltételezni, hogy másképp lesz nálunk, legalábbis a negyedik hullám megérkezését tekintve - mondta Gulyás Gergely. Hozzátette, talán a magas átoltottság miatt jöhet később, lehet lassabb, és a csúcsa is lehet alacsonyabban, de nem fogjuk tudni elkerülni a negyedik hullámot a delta variáns terjedése miatt.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormányülésen nem került szóba a Pegasus-botrány, amelyet a miniszter "hisztériának" nevezett.

A kormány szerint jó esély van arra, hogy 4,3 százalékos bővülés felett lesz az idei gazdaság bővülése, de nem lehet pontosan tudni, hogyan alakulnak a folyamatok - ismertette. Az elszálló zöldség- és gyümölcsárak kapcsán kijelentette: a jégesők hatására a piacon kevesebb a gyümölcs, ebbe közvetlen beavatkozási lehetősége nincs a kormánynak, de hosszú távon a mezőgazdaság támogatása jelentheti a megoldást.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?