8 °C Budapest
Conceptual of important objects in covid-19 outbreak.

Kórházigazgató: súlyos a helyzet, a krematóriumok három műszakban dolgoznak

2021. április 27. 10:29

Folyamatosan tele van a fehérvári kórház covid-osztálya, az elhunytakat pedig már hűtőkonténerben tárolják. A kórházigazgató szerint nagyon kevesen jelentkeztek a tömeges oltásra, ezért is osztotta meg a súlyos részleteket.

Részleteket árult el a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója a magyei vírushelyzetről. Bucsi László szerint az emberek nagy része még mindig nem fogja fel a helyzet súlyosságát, és kevesen regisztráltak a tömeges oltásra Székesfehérváron - a kórházba 7100 adag vakcina érkezett, közben pedig háromezren sem regisztráltak.

Elárulta, 1000 ágyat biztosítottak Covid ellátásra, és 125 covidos intenzív ágyat jelöltek ki, két és fél hete pedig már csak kettő volt szabad. Közben pedig a lélegeztetőre került betegek 84 százaléka meghal. Kifejtette azt is, Fejér a Dunántúl legfertőzöttebb megyéje, de országosan is csak Borsod-Abaúj-Zemplén előzi meg.

Bucsi László beszámolt arról is, hogy hűtőkonténereket kellett bérelniük, mert az elhunytak már nem fértek el máshol a kórház területén - két hete viszont ezek is megteltek.

Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak

- jelentette ki a kórházigazagtó, majd pedig arról beszélt: az intenzív osztályuk normál helyzetben évi 400 millió forintból működik, most viszont csak január óta 1 milliárd forintba került a covidos betegeik ellátása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha a vírus visszatér majd, akkor a negyedik hullám elviszi a fél országot

- húzta alá a kórházigazgató, amikor arról beszélt, hogy az eddigi fertőzési hullámok mindig egyre súlyosabbak voltak. Hangsúlyozta, hogy csak vakcinával lehet megállítani a vírust, ezért azt kérte, hogy mindegy milyen vakcinával, de oltakozzanak az emberek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem