20 °C Budapest
Conceptual of important objects in covid-19 outbreak.

Kórházigazgató: súlyos a helyzet, a krematóriumok három műszakban dolgoznak

2021. április 27. 10:29

Folyamatosan tele van a fehérvári kórház covid-osztálya, az elhunytakat pedig már hűtőkonténerben tárolják. A kórházigazgató szerint nagyon kevesen jelentkeztek a tömeges oltásra, ezért is osztotta meg a súlyos részleteket.

Részleteket árult el a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója a magyei vírushelyzetről. Bucsi László szerint az emberek nagy része még mindig nem fogja fel a helyzet súlyosságát, és kevesen regisztráltak a tömeges oltásra Székesfehérváron - a kórházba 7100 adag vakcina érkezett, közben pedig háromezren sem regisztráltak.

Elárulta, 1000 ágyat biztosítottak Covid ellátásra, és 125 covidos intenzív ágyat jelöltek ki, két és fél hete pedig már csak kettő volt szabad. Közben pedig a lélegeztetőre került betegek 84 százaléka meghal. Kifejtette azt is, Fejér a Dunántúl legfertőzöttebb megyéje, de országosan is csak Borsod-Abaúj-Zemplén előzi meg.

Bucsi László beszámolt arról is, hogy hűtőkonténereket kellett bérelniük, mert az elhunytak már nem fértek el máshol a kórház területén - két hete viszont ezek is megteltek.

Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak

- jelentette ki a kórházigazagtó, majd pedig arról beszélt: az intenzív osztályuk normál helyzetben évi 400 millió forintból működik, most viszont csak január óta 1 milliárd forintba került a covidos betegeik ellátása.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha a vírus visszatér majd, akkor a negyedik hullám elviszi a fél országot

- húzta alá a kórházigazgató, amikor arról beszélt, hogy az eddigi fertőzési hullámok mindig egyre súlyosabbak voltak. Hangsúlyozta, hogy csak vakcinával lehet megállítani a vírust, ezért azt kérte, hogy mindegy milyen vakcinával, de oltakozzanak az emberek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07