Zacher: Komplett családok jönnek a COVID-osztályra, a betegek harmada a gyerekem lehetne

Zacher: Komplett családok jönnek a COVID-osztályra, a betegek harmada a gyerekem lehetne

2021. március 8. 12:57

A hatvani kórház COVID-osztálya jelenleg teltházas, 120 ágyon fekszenek a betegek. Zacher Gábor arról beszélt, pályafutása alatt még nem tapasztalt hasonlót: komplett családokat szállítanak kórházba, a betegek harmada pedig akár a gyereke is lehetne.

Nem fog összeomlani az egészségügy, mert nem hagyjuk. Ha kell, túlórázunk, kidolgozzuk a belünket, ágyszámot növelünk, de a betegekért nem tehetjük meg, hogy most feladjuk, azt sem, hogy elfáradjunk - mondta a 168.hu-nak Zacher Gábor. Az orvos szerint bár minden eszköz rendelkezésre áll a kórházakban, az emberhiány most is fennáll. Több mint harmincöt éves pályafutása alatt nem tapasztalt még olyat, mint most, a koronavírus harmadik hulláma alatt, pedig eddig azt hitte, mindent látott.

Az a rémisztő, hogy komplett családok is érkeznek, apa, anya, a gyerek pedig egy másik kórházban van. Tegnap reggel, mikor bementem a hatvani kórház covid-osztályára azt láttam, hogy a betegek egyharmada akár a gyerekem lehetne

- emelte ki Zacher Gábor, aki arról is beszélt, hogy a hatvani kórházban a COVID-osztály telt házzal működik, ami azt jelenti, hogy a valamivel több mint 120 ágy mindegyikén fekszik beteg.

Nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy elfáradjunk, panaszkodjunk, most nincs pofázás most meló van

- fűzte hozzá, és kijelentette, hogy bár néhány hete azt mondta, hogy nem oltatná be magát a kínai vakcinával, most, hogy látja, hogy a vírus legújabb variánsai mit okoznak, a Sinopharm vakcináját is elfogadná.

Címlapkép - MTI/Czeglédi Zsolt
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?