17 °C Budapest
A koronavírus nem válogat: a vidéki COVID-kórház főorvosa is ágynak esett

A koronavírus nem válogat: a vidéki COVID-kórház főorvosa is ágynak esett

2020. október 9. 10:15

A három észak-alföldi megye fertőzötteit ellátó nyíregyházi kórház főigazgatója, Adorján Gusztáv is elkapta a koronavírust. Az egyébként frakcióvezetőként is dolgozó főorvos állapota súlyosabb, ezért helyettese állt be helyette. A kontaktkutatás nem talált további fertőzötteket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, Adorján Gusztáv koronavírus-fertőzés miatt kórházi ellátásra szorul - írja a Magyar Narancs, információjukat meg is erősítette Vitkai Éva, a gyógyítóintézmény sajtófőnöke, aki elmondta, hogy a kontaktkutatás során a közvetlen munkatársai között nem találtak fertőzöttet.

A portál úgy értesült, hogy Adorjánt a fővárosban kezelik súlyosabb állapota miatt.

A főigazgató-főorvosa feladatait a felépülése alatt intézményük orvosigazgatója, egyben főigazgató-helyettese látja el. Ez az intézményhez látja el az észak-alföldi régió három megyéjének az összes középsúlyos és súlyos Covid-fertőzöttjét az operatív törzs döntése alapján. A főigazgató egyébként a nyíregyházi közgyűlésben kormánypárti frakcióvezetőként is dolgozik, a lap úgy értesült, az egyik múlt szerdai bizottsági ülésen még részt is vett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01