Orbán Viktor: ekkor indulhat újra az élet Budapesten, Pest megyében

Orbán Viktor: ekkor indulhat újra az élet Budapesten, Pest megyében

2020. május 8. 07:40

Legkorábban jövő héten tárgyalnak Budapest és Pest megye újranyitásáról, a héten még biztosan maradnak a korlátozások - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök az iskolák kinyitásáról is beszélt.

Vakcina nincs, a világ tudósai sem kecsegtetnek gyors eredménnyel - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Nem szabad úgy tenni, mintha a járvány megszűnt volna, hiába oldották a korlátozásokat - tette hozzá a kormányfő. Az orvosok is óvatosságra intenek, fokozatosságot javasolnak.

Az élet újraindításának az oldalán állunk - mondta Orbán majd hozzátette, Budapesten és Pest megyében akkor oldják fel a korlátozásokat, amikor a halálozási arány javul a területen.

A héten biztosan nem lesz nyitás, legkorábban a jövő héten tárgyalnak az enyhítésekről.

Az oktatási rendszer teszt alá került az érettségikkel, kiderült, hogy működik, a tanárok jól álltak át a digitális oktatásra. Arra a kérdésre, hogy ebben a tanévben kinyitnak-e még az iskolák azt válaszolta a kormányfő, hogy bizonytalan a kérdés, nem látja, hogy a szülők, pedagógusok oldalárol meglennének a feltételek. A szülők nagy tömegével nem adják be a gyerekeket a bölcsődékbe, óvodákba, és vélhetően az iskolákkal is így lenne.

Ha lesz nagy tömegű igény az iskolák kinyitására, akkor el fogunk gondolkodni rajta

- tette hozzá.

Összeszerelés alatt vannak a maszkgyártó gépsorok, ennek kapcsán Orbán Viktor kijelentette, minden védőeszközt és a jövőbeni vakcinákat képesnek kell lennünk Magyarországon legyártani. Ugyan most van elég felszerelés a raktárakban, de a kapacitásokat fel kell építeni.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Lesz ez még rosszabb is, az áprilisi ipari termelési adatok brutálisak lesznek

- jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy szerinte júniusra valamelyest helyreállhat a gazdaság. Arról beszélt, a munkahelyek elvesztésére kell orvosságot találni, a szerdai kormányülésen már állami munkahelyteremtési programról döntöttek.

Jelenleg 200 ezer közmunkást tudnak foglalkoztatni, most 100 ezer sincs. A hadsereg toborzásba kezdett, az állami szférában is vannak álláshelyek

- ismertette a miniszterelnök. 160 ezer magyar vesztette el a munkáját, és kért segítséget az államtól, a kormánynak az a kötelessége, hogy ennek a 160 ezer embernek munkahelyet teremtsen. A költségvetés kapcsán elmondta, ezermilliárdokat fordítnak munkahelyekre, beruházásokban, fejlesztésekben gondolkodik a kormány. Abban kell segíteni a vállalkozókat, hogy fejlesszenek, beruházzanak, munkahelyet teremtsenek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?