7 °C Budapest

Szlovéniában egy új fertőzést sem regisztráltak: Horvátországban sincs sok új eset

MTI
2020. május 3. 18:02

Egyetlen új koronavírus-fertőzést sem regisztráltak Szlovéniában, Horvátországban továbbra is egyszámjegyű az új esetek száma, derült ki a válságstábok vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Szlovéniában az ismert koronavírus-fertőzöttek száma így 1439 maradt. Az elmúlt 24 órában két ember halt meg a Covid-19 betegség következtében, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 96-ra nőtt. A járvány megjelenése óta a kétmillió lakosú országban 55 520 koronavírustesztet végeztek. A diagnosztizált betegek közül 59-en vannak kórházban, közülük 21-et ápolnak intenzív osztályon.

Járványügyi szakemberek szerint bár lassul a járvány terjedése, és a járványügyi helyzet ellenőrzés alatt áll, az elkövetkező napokban, hetekben és hónapokban is be kell tartani a közösségi távolságtartás szabályait, a higiéniai előírásokat és a még mindig érvényben lévő, a járvány megfékezésének érdekében elfogadott korlátozásokat.

A szomszédos Horvátországban 24 óra alatt nyolc új esettel - öttel többel, mint egy nappal korábban - 2096-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az elmúlt napban történt két halálesettel 79-re emelkedett a halálos áldozatok száma. Az első fertőzés valamivel több mint két hónappal ezelőtti megjelenése óta 1489 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. Pillanatnyilag 231 beteget kezelnek kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen. A négymilliós országban eddig 38 084 koronavírustesztet végeztek.

Mivel jelentősen lassult az új koronavírus terjedése Horvátországban és Szlovéniában is, szigorú óvintézkedések mellett a kormányok fokozatosan enyhítenek a korlátozásokon és újraindítják a gazdaságot. A bevásárlóközpontokban működő üzleteken kívül minden bolt kinyithatott a héten, hétfőtől pedig elkezdhetik működésüket azok a kávézók és éttermek, amelyek rendelkeznek terasszal, továbbá a fodrász- és kozmetikai szalonok, valamint május közepétől az óvodák és általános iskolák is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm