12 °C Budapest
Operatív Törzs: sokkal több beteget sikerült lehozni a lélegeztetőgépről, mint arra számítottak

Operatív Törzs: sokkal több beteget sikerült lehozni a lélegeztetőgépről, mint arra számítottak

2020. április 19. 11:17

Vasárnap is ad tájékoztatást az Operatív Törzs, melyet a Pénzcentrum élőben közvetít.

Nyugodt, és kiegyensúlyozott a forgalom a határátkelőknél, csak Hegyeshalomnál kell 30 perces várakozásra számítani.

1916-ra nőtt a fertőzöttek száma, 250 gyógyutat tartunk számon. A fertőzöttek 80 százaléka enyhe tünetekkel esik át a betegségen. Sokkan több személyt sikerült levenni a lélegeztetőgépről, mint a járvány kitörésekor számítottak rá a szakemberek - mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Jelenleg 784 személy van kórházban koronavírus fertőzöttség miatt, 61 fő van lélegeztetőgépen.

1035 idősotthon van Magyarországon, egyelőre 18-ban van koronavírusos beteg, azaz nem nőtt a fertőzött intézmények száma, de egy-egy intézményen belül a terjedés halad.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Noha enyhe mértékben, de emelkedik a járványgörbénk, még a felszálló ágban van Magyarország, ezért a súlyosabb megbetegedések száma is több - válaszolt egy újságírói kérdésre Müller Ceclía.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?