27 °C Budapest
A turizmus után ők a koronavírus-járvány következő nagy áldozatai

A turizmus után ők a koronavírus-járvány következő nagy áldozatai

2020. március 26. 10:45

A turizmus mellett a rendezvényszervezők váltak a koronavírus egyik első áldozataivá, hiszen már a betegség első megjelenésekor elkezdődött a különböző rendezvények, konferenciák tömeges lemondása és törlése. Ma még csak találgatni lehet, hogy a 3600 társas és egyéni vállalkozásból mennyi fogja megélni a 2021-es évet.

Azon társas vállalkozások száma melyeknek fő tevékenysége rendezvényszervezés, már a koronavírus járvány előtt is folyamatosan csökkent - állapítja meg az OPTEN céginformációs szolgáltató. 2018 óta 161 darabbal kevesebb cég működik ezen a piacon. A jelenlegi 2335 darab társas vállalkozáshoz, azonban még hozzá kell adnunk azt az 1281 darab működő egyéni vállalkozást is, amely szintén ebben a szektorban tevékenykedik. Így összességében több mint 3600 vállalkozás sorsa vált bizonytalanná a járvány miatt. Ehhez persze tegyük azt hozzá, hogy jelentős azon vállalkozások száma is, melyek más fő tevékenységük mellett foglalkoznak különböző konferenciák, és egyéb események szervezésével. Jelenleg majdnem 70 000 cég és egyéni vállalkozó felvett tevékenységei között szerepel a rendezvényszervezés, de pontosan nem meghatározható azon cégek száma, melyek valóban aktívak a piacon.

Maradva a fő profilként működő rendezvényszervező cégeknél, látni kell, hogy a cégszám mellett az alkalmazotti létszám is folyamatosan csökkent 2018 óta, mintegy 1400 fővel. A piaci szereplők 2018-as 117 milliárdos összárbevétele biztosan jelentősen visszaesik majd 2020-ban. A kérdés, hogy a koronavírus eltűnése után mennyi vállalkozás marad talpon, hiszen a járvány levonulása után biztosan hatalmas keresletnövekedés várható, amit csak a "túlélő" cégek lesznek képesek majd kiszolgálni - zárja elemzését az OPTEN céginformációs szolgáltató.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?