2 °C Budapest
Végre egy magyar siker valamiben, ami tényleg számít

Végre egy magyar siker valamiben, ami tényleg számít

2017. július 19. 21:00

Az Európai Bizottság forgalomba hozatali engedélyt adott ki egy magyar gyógyszerzgyár új antipszichotikumára, a skizofrén felnőtt betegek kezelését célzó Reagilara vonatkozóan. Ez a döntés az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) által 2017. május 19-én kiadott pozitív vélemény elfogadását követően született meg és az Európai Unió összes tagállamára érvényes.

A skizofrénia indikációra vonatkozó európai törzskönyvezési kérelem három, pozitív eredményű, több mint 1.800 beteg bevonásával folytatott, rövid-távú, placebo- és részben aktív-kontrollált klinikai vizsgálat és egy hosszú távú klinikai vizsgálat eredményeit tartalmazza. Pozitív eredménnyel záruló klinikai vizsgálatot folytattak le olyan skizofrén betegek körében is, akik predomináns negatív tüneteket mutattak - írja közleményében a Richter Gedeon Nyrt.

A készítmény árával kapcsolatban a Pénzcentrum megkereste Beke Zsuzsannát, a gyógyszergyár PR és Kormányzati Kapcsolatok vezetőjét. A szakember elmondta, hogy az ilyen gyógyszereket ártámogatással szokták forgalomba hozni, a nemzeti biztosítókkal (hazánkban a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel) pedig csak a törzskönyvezés után kezdődhetnek meg az ártárgyalások. A törzskönyvezés most megtörtént, a készítmény hazai forgalomba hozatala pedig 2018-ban vagy 2019-ben várható.

Ez az engedély tovább erősíti az elkötelezettségünket, hogy javítsuk azon betegek életminőségét, akik ebben a súlyos mentális betegségben szenvednek

-írja a cég közleményében Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?