31 °C Budapest
Többé nem lesz titok, miért késnek az operációk

Többé nem lesz titok, miért késnek az operációk

2017. május 2. 09:31

Szankciókra számíthatnak az intézmények, ha az ellátó hibájából csúszik a betegek operációja - írja a Magyar Hírlap, a Magyar Kórházszövetség kongresszusán elhangzottakra hivatkozva.


A Nemzeti Egészségbiztosítás Alapkezelőnél (NEAK) olyan algoritmusokat vezetnek be, amelyek lehetővé teszik, hogy minden, várólistán szereplő beteg esetében megállapítható legyen, hogy ütemezési vagy sorrendiségi hiba miatt húzódik az operációja.

Abban az esetben pedig, ha azt észlelik, hogy az ellátó hibázott, akkor az "szankciókra számíthat". Azt, hogy valakit hosszasan várakoztatnak, az csak akkor fogadható el, ha a beteg nem jelenik meg a kiírt időpontban, vagy ha az orvosszakmailag indokolt - írja a lap Kiss Zsoltra, az intézet megbízott főigazgatójára hivatkozva.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?