22 °C Budapest
Béremelést választhatnak az orvosok: mégsem örülnek

Béremelést választhatnak az orvosok: mégsem örülnek

MTI
2016. november 10. 09:01

Dönthetnek a szakorvosok, hogy általános béremelést vagy a nekik járó többletet választják, a szakszervezet mégis más megoldást javasol - írja a Magyar Hírlap.

Előrébb hozná a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) az átfogó egészségügyi béremelések második, jövő év novemberére tervezett ütemét. Az idei egészségügyi béremelés hátrányosan érintette azokat a szakorvosokat, akik a frissen végzett szakorvosok támogatásában részesültek.

A béremelések miatt a korábban nekik járó kedvezmény megszűnésével mintegy ötszáz szakorvos havi fix bevétele csökkent.

Miután ez kiderült, az egészségügyi államtitkárság jelezte: azok, akik 2016. szeptember 1-je előtt kaptak fiatal szakorvosoknak járó többletet, a jövőben dönthetnek arról, a támogatást vagy az általános alapbéremelést választják a 2017. novemberében esedékes második béremelési lépcsőig.

A Reszasz szerint azonban nem ez a megoldás, hanem a fizetésemelések második ütemének előre hozása 2017. január 1-jére. Ezzel a lépéssel megoldódna azoknak a gondja, akik a fiatal szakorvosoknak járó támogatás megszűnése miatt károsultak, hiszen a béremelés két lépcsője nettó 100 ezer forint veszteséget pótolna.

A rezidensképzés alatt ösztöndíjban és hiányszakmapótlékban egyaránt részesültek problémája is megszűnne, mivel esetükben 100 ezer és 50 ezer forint veszteséget pótolna a két lépcső. Hozzáteszik, ez valamelyest rendezné azon sürgősségi szakorvosok helyzetét is, akik korábban 200 ezer forint értékben kaptak Gábor Aurél-ösztöndíjat, ám a béremelés által ők is némileg rosszabbul jártak.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?