Kísérleti gyógyszereket kaphatnak a korházi betegek

Kísérleti gyógyszereket kaphatnak a korházi betegek

Pénzcentrum
2016. május 17. 09:01

Ezentúl olyan gyógyszerkehez is hozzájuthatnak a kórházi betegek, amelyeket még sehol nem törzskönyveztek - írja a Népszabadság.

Ezek a gyógyszerek ugyan még nem kaptak forgalomba hozatali engedélyt a hatóságoktól, de már túl vannak a kettes fázisú gyógyszerpróbákon. Ezzel pedig elsősorban a végstádiumban lévő, daganattal élő betegek kaphatnak egy új esélyt. Az unióban ez már 2004 óta bevett szokás.

Az orvostól, illetve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapjáról lehet információt szerezni arról, hogy milyen betegségek kezeléséhez van kísérleti terápia. A kísérleti fázisban lévő gyógyszereknek alkalmazása azonban egyáltalán nem veszélytelen. A klinikai próbákon biztonságosnak ítélt szereknél nem ritka, hogy később súlyos mellékhatást okoznak.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22