27 °C Budapest
A magyarok több mint fele kerüli a gyorséttermeket

A magyarok több mint fele kerüli a gyorséttermeket

2015. szeptember 11. 15:10

A magyarok 63 százaléka nem dohányzik, 58 százaléka sok zöldséget és gyümölcsöt eszik, 53 százalékuk pedig kerüli a gyorséttermi ételeket, ezeket a megelőző intézkedéseket választják a legtöbben az egészségük megőrzése céljából - derült ki az Allianz és a GfK Hungária közös felméréséből. Kevesen gondolnak arra, hogy az egészségesebb életmód elérése érdekében először alaposan feltérképezzék az életkörülményeiket, és az elérhető vizsgálatok segítségével megismerjék, milyen kockázatoknak van kitéve az egészségi állapotuk.

Ma már mindenki számára egyértelmű, hogy az egészséges életmód jobb közérzetet és egyben megnyerőbb külsőt is eredményez. Van, aki sokat tesz ennek érdekében, és van, aki kevesebb figyelmet szentel annak, hogyan él. Egyesek sok étel elfogyasztása mellett sem híznak, másoknak sokkal jobban oda kell figyelniük a vonalaikra. A génjeinknek - számos más tényező mellett - meghatározó szerepe van ezeknek az egyéni különbségeknek az alakulásában.

Bár az emberek génállománya 99,9 százalékban azonos, a maradék 0,1 százalékon hatalmas eltérések múlnak. Ez az egytized százalék határozza meg az olyan szembetűnő külső jegyeinket, mint például a haj- és szemszín, vagy a testmagasság. Ami azonban ennél is fontosabb, hogy ezekben a génekben rejlenek azok a külsőleg nem látható személyes tulajdonságok, amik befolyásolják a mindennapjainkat és az életmódunkat.

A modern technológia segítségével ma már lehetőség van arra, hogy "olvassunk" a genetikai információkat tartalmazó DNS szerkezetéből. Egy személyre szabott DNS teszttel megtudhatjuk, hogy a saját génjeink alapján milyen ételek, italok vagy vitaminok fogyasztásával tehetünk a legtöbbet egészségünk megőrzése érdekében, vagy melyik sportág felel meg legjobban szervezetünk felépítésének, és milyen kockázatoknak vagyunk leginkább kitéve.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?