54 ezer forintot költünk gyógyszerre évente

Pénzcentrum
2013. június 12. 15:03

Egy friss felmérés szerint a magyarok átlagosan 100 000 forintot fordítanak évente egészségmegőrző termékek vásárlására, de a lakosság kevesebb, mint fele tesz aktívan azért, hogy egészséges maradjon. A megelőzést szolgáló szűrővizsgálatokon csak az emberek 40 százaléka vesz részt.

A 18-69 éves hazai lakosság átlagosan 100 000 forintot költött egészségmegőrző termékekre az elmúlt évben. Az összeg több mint felét 54 000 forintot gyógyszerre fordították az emberek - derül ki a Cofidis Magyarország felmérésből. Szintén jelentős részt képviselnek az egészség megőrző eszközök és kezelések, ezekre 35 000 forintot költenek az emberek. Az átlagnál nagyobb összeget csak a nyugdíjasok, a felsőfokú végzettségűek, a fővárosiak és az átlag feletti jövedelemmel rendelkezők költenek.

Relatíve kevés ember tesz meg mindent az egészségének megőrzése érdekében: mindössze 43 százalék azoknak az aránya, akik odafigyelnek arra, hogy egészséges élelmiszereket fogyasszanak, szűrővizsgálatokon pedig a lakosságnak csak a 41 százaléka vett részt.

Az emberek többsége az előző évben úgy nyilatkozott, hogy ha tehetné, magán egészségügyi ellátást venne igénybe.

A WHO által kiadott legfrissebb egészségügyi jelentésből is az derül ki, hogy Magyarországon folyamatosan nő az orvosi magánrendelések igénybevételére fordított összeg. A magyar piacon is megjelent az egészség hitel, ami tovább erősítheti az emelkedő tendenciát.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?