12 °C Budapest

Árvíz: megjelentek a katasztrófa vámszedői Pesten

2013. június 5. 09:49

A közelgő árhullám hordalékaként megjelentek a katasztrófa első vámszedői is Budapesten. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint idegenek, a katasztrófavédelem munkatársainak kiadva magukat összesítést készítenek a pesti alsórakpart közelében álló ingatlanokról, s az azokban tárolt értékekről. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tagadja, hogy készülne ilyen hivatalos összesítés.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) legfrissebb adatai szerint Budapestnél 664 centiméter a Duna vízszintje. Mindenhol jelentősen emelkedett a folyó vízállása. Nagybajcsnál 691, Komáromnál 626, Esztergomnál 591 centiméteres vízállást mértek legutóbb. Nagymarosnál 570 centiméteres a Duna vízszintje. Az OMIT szerdára virradó éjjel arról tájékoztatott, hogy a korábban várthoz képest egy nappal később várható a Duna áradásának tetőzése. Így a Szigetközben szombaton várható a tetőzés, a nagybajcsi vízmérce 890 centiméteres vízállásánál. Budapesten hétfőn tetőzik a Duna, 875 centiméteres vízállással. Nagymarosnál ugyancsak hétfőre várják a tetőzést, 730 centiméteres vízállásnál.

A fővárosban jelenleg húsz helyszínen folyik védekezés; kiemelt fontosságúnak számít a Margitsziget és a Római part. A Margitszigeten megkezdődött a védmű kiépítése. A fővárosban veszélyhelyzetet hirdettek ki a Duna-menti területekre, tehát az I., a II., a III., a IV. az V., a IX., a XI., a XIII., a XXI. és a XXII. kerületekben.

Megjelentek a katasztrófa vámszedői Budapesten

A közelgő árhullám hordalékaként megjelentek a katasztrófa első vámszedői is Budapesten. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint idegenek a katasztrófavédelem munkatársainak kiadva magukat lakásokba csöngetnek be a Belgrád rakparton található társasházakba. Az idegenek arra hivatkoznak, hogy felmérést készítenek - többek között megkérdezik, hányadik emeleten van a lakás, illetve milyen értékek találhatók benne.

Értesítettük az esetről a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is, ahol Kisdi Márk Máté szóvivő elmondta: "Az Igazgatóság semmiféle anyagi felmérést - sem telefonon, sem személyesen - nem végez Budapesten. Éppen ezért kérjük a lakosságot, idegeneknek semmiféle információt ne adjanak ki ingatlanjaikról, illetve az azokban tárolt értékekről." A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Pénzcentrum.hu megeresését követően hamarosan közleményt ad ki az esettel kapcsolatban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Lakossági felhívás!
Lakossági felhívást tett közzé az esetleges bűncselekmények elkerülése érdekében a Budapest Főváros Védelmi Bizottság Operatív Törzse, miután a tudomásukra jutott (A Pénzcentrum.hu tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot! - a szerk.), hogy ismeretlenek a katasztrófavédelemre hivatkozva telefonon érdeklődnek a lakosságnál vagyontárgyaik biztonságával kapcsolatban.

A bizottság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg semmilyen adatfelmérést nem végeznek a lakosság körében, telefonon tájékoztatást nem kérnek. Amennyiben mégis tájékoztatásra lenne szükségük, azt csakis személyesen, egyenruhában, jelvény viselésével végzik - olvasható a közleményben.

A Pénzcentrum.hu tippjei:

  • Ne engedjünk be idegeneket a lakásba, még az előszobába se!
  • Ne mondjuk meg a nevünket, lakásunk számát!
  • Ne adjuk meg a kapukódot!
  • Ne mondjuk el, jellemzően mikor tartózkodunk otthon!
  • Bármilyen gyanús esetről értesítsük a rendőrséget!

 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem