16 °C Budapest

Eldőlt a kamatverseny! Melyik banknál adják a legtöbbet a pénzedre?

2010. szeptember 30. 05:02

AXA, FHB, Raiffeisen, MKB, Sopron, Volksbank, Erste, UniCredit Magyarországon annak ellenére még mindig a lekötött betét a legkedveltebb befektetési forma, hogy a jegybanki adatok szerint némileg csökkent a háztartások betétállománya az elmúlt időszakban. Az április 27-től történelmi mélyponton nyugvó irányadó ráta előrevetíti, hogy túl nagy hozamra nem számíthatnak a betétesek. A Pénzcentrum.hu a bankok ajánlatai között azoknak segít megtalálni a legkedvezőbb módozatot, akik a jelenlegi törékeny pénzügyi környezetben kerülni kívánják a magas kockázatokat.

A legutóbbi jegybanki kamatdöntés után sem robbant ki nagy akcióháború a betétesekért a bankok között. Mivel a jegybanki alapkamat továbbra is 5,25% maradt, így a lekötött betétekre sem jelentek meg igazán kiugró ajánlatok, bár egyes pénzintézeteknél ettől magasabb hozam is elérhető bizonyos feltételek teljesülése esetén (jellemzően új forrásokra is az első kamatperiódusra kínálnak az alapkamatot meghaladó hozamot a bankok).

Az élen az AXA Bank végzett, a VIP MAX betétszámlával rendelkező ügyfeleknek (5 és 30 millió forintos egyenleg között) a piacon elérhető legmagasabb kamatot kínálják (EBKM: 7,10%), ráadásul lekötés nélkül. Aki nem rendelkezik ennyi megtakarítással, de legalább egymilliója van, az 5,12%-os, az egymillió alatti egyenleggel rendelkezők 4,59%-os EBKM-et érhetnek el.

Megnyílt a legújabb AXA Ügyfélcentrum

A második helyen az FHB Bank végzett a televíziós reklámokból is ismert 6,75%-os ajánlattal, amely a kamatprémiummal kínált hat hónapos lekötésű Aktív betétekre vonatkozik. A kamatprémium feltétele, hogy a betét futamideje alatt a futamidő hosszától függően meghatározott darabszámú külső átutalás érkezzen az ügyfél bankszámlájára (6 hónapos lekötés esetén legalább 4 darab, minimum 58 ezer forint összegben). A kamatprémium további feltétele, hogy a betét futamideje alatt az átutalások számával megegyező sikeres kártyás vásárlás teljesüljön a számlához kapcsolódó bankkártyájával. Az akció visszavonásig, de legkésőbb 2010. október 31-ig érvényes.

Zöld utat kapott az FHB a GVH-tól: bekebelezhetik az Allianz Bankot

A Raiffeisen Jutalom lekötött betét ajánlat a 2010. július 12-től újonnan megadott 6 hónapos betétlekötési megbízásokra visszavonásig érvényes. Az akciós betétben a banknál 2010. május 31-én nyilvántartott, összesített megtakarítási állományon felüli, bankon kívülről hozott, új forrás helyezhető el. Ezen felül, amennyiben az ügyfél vállalja és teljesíti azt, hogy a lekötés dátumát követő hónaptól kezdődően bármelyik Raiffeisen hitel- és/vagy bankkártyájával legalább 4 egymást követő hónap mindegyikében minimum 30 ezer forint összértékben vásárol.

Mi segíthet a frankhiteleseken? Megszólalt a bankvezér

Az MKB Bank akciós ajánlatai 2010. szeptember 13-tól visszavonásig érvényesek. Az akciós betétlekötési lehetőségek kizárólag az 50 ezer forint feletti, személyesen, bankfiókban vagy TeleBANKár ügyintézőn keresztül kezdeményezett betétlekötésekre vonatkoznak. Az akciós kamat ismétlődő betétlekötés esetén kizárólag az első (3, 6 illetve 12 hónapos) kamatperiódusra érvényes. Akciós konstrukcióban ügyfelenként összesen 50 millió forint értékű megtakarítás helyezhető el.

A Sopron Banknál a 6,00%-os akciós lekötések mellett már akár egy hétre is le lehet kötni a pénzünket, egy hétre évi 2,00%-os, két hétre évi 2,50%-os kamatot fizetnek. A banknál lehetőség van a folyószámlán tartandó minimum egyenleg megadására, a minimum feletti összeg automatikusan összevezetésre kerül a fordulónapon a betét összegéhez.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hitelakció trükkök nélkül, tartósan kedvező havi részletek a Sopron Banktól

A Volksbank ügyfelei az aktuális hirdetményben szereplő kondíciók szerint 1 hétre, 2 hétre, valamint 1, 3, 6 vagy 12 hónapra köthetik le a forintjukat. A banknál egyedi kamat és futamidő megállapodására is van lehetőség.

Az Erste Banknál számos lekötési lehetőség várja az ügyfeleket, a Lojalitás, a KamatBiztos és a Jövedelmező betét mellett a Forint Aktív betétet választó ügyfelek a teljesült csoportos beszedési megbízásokhoz és bankkártyás vásárlásokhoz kötött kamatprémiummal együtt akár 7,22%-os EBKM-et is elérhetnek.

Erste Bank: egy havi részlet vissza + akár 15 ezer forint jóváírás számlánként

Az UniCredit Bank akciós betétlekötési lehetőségei közül a 2 hónapos akciós betét a legkedvezőbb. A legkisebb leköthető összeg 200 ezer forint, a maximum 30 millió forint. A termék rugalmas, mivel az ügyfél a futamidő alatt úgy férhet hozzá a pénze szükségessé vált részéhez, hogy némi kamat is jár rá, a bennmaradó rész pedig akciósan kamatozik tovább.

OTP Bank, K&H, KDB, Budapest, CIB, Allianz, Citibank

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 09:26
A lista győztese ugyanaz maradt, mint hosszú évek óta, de a dobogón így is változás történt. Politik...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm