12 °C Budapest

Távfűtésesek, figyelem! Fontos információ!

2010. április 15. 08:47

A fűtési időszak vége április 15-e, ezt követetőn, május 15-éig csak szerződés szerint, vagy egyedi megrendelés alapján fűt a FŐTÁV Zrt. Az idei hideg időjárásra tekintettel április 15-én a hőszolgáltató fűt, és 16-án reggel kezdi meg a szerződésben foglalt kikapcsolások végrehajtását.

A budapesti épületek 60 százalékánál az április 15. és május 15-e közötti időszakban hőmérséklethez kötött szerződés szerint, az időjárás változásának megfelelően, kapcsolja ki- vagy be a szolgáltatást az épületekben a FŐTÁV Zrt. Itt csak akkor van teendője a képviselőknek, ha a szerződéstől valamilyen ok miatt el kíván térni.

Budapesten azonban van még mintegy 850 olyan épület, ahol ilyen megállapodást nem kötött a közös képviselő, így ennek hiányában április 15-e után le kell állítani a fűtést. Ezekben az esetekben a közös képviselő kérheti a szolgáltatás fenntartását, vagy kikapcsolását a 06-40-200-108 telefonszámon. A fűtés leállítását vagy újraindítását az erre felhatalmazott képviselőnek írásban is meg kell erősítenie.

Tavasszal változékony az időjárás, ezért, nehéz a megfelelő lakáshőmérséklet beállítása. A központi szabályozás a külső hőmérséklet alapján történik, így napközben gyakran lehetnek hidegek a radiátorok, mert a meleg miatt nincs fűtés. A hőközponti szabályzók az egész épület átlagos hőmérsékletét képesek szabályozni, az egyes lakások, illetve azok egyes helyiségeinek hőmérsékletét nem. Az egyedi igények követésére csak az egyedi szabályozás képes.

A már fűtéskorszerűsítésen átesett épületeknél a termosztatikus radiátorszelepek segítségével minden lakó minden szoba hőmérsékletét szabályozhatja. Ha például egy szobába besüt a nap, ott elzár a szelep, a radiátor hideg marad, míg a ház egy másik pontján a beállított hőmérsékletnek megfelelően, napsütés híján, melegek lehetnek a radiátorok. Mindeközben a két helyiségben azonos lehet a hőmérséklet. Kérjük, takarékoskodjon az energiával és a pénzzel, valósítsa meg az egyedi szabályozást az ÖKOPlusz program és állami támogatás segítségével, hogy csak akkor fűtsön, ha az valóban szükséges.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nagyon fontos, hogy a termosztatikus szelepeket a fűtés teljes leállítását követően a lakástulajdonosok teljesen kinyissák. A zárt szelepek a nyári meleg napokban beszorulhatnak és beragadhatnak. Ez a fűtés indításánál okozhat gondot, ezt kell megelőzni a szelep teljes kinyitásával.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem