2020. október 20. kedd Vendel

Víruskutató: 3-4 héten belül megnőhet a súlyos esetek száma Magyarországon


Pár héten belül megemelkedhet a súlyos esetek száma Magyarországon a víruskutató szerint. Rusvai Miklós szerint szurkolnunk kell azért, hogy ne érjen össze a légzőszervi megbetegedések halmozódása, tehát a koronavírus ne lógjon bele majd az egyéb légzőszervi vírusfertőzések szezonjába, ami október-novemberben várható.

A fertőzöttek számának növekedése pár héten belül magával húzza a súlyos esetek számának növekedését is, nem áll meg a fertőzöttek számának csúcsa - mondta Rusvai Miklós víruskutató az RTL Híradónak, hozzátette, a fertőzöttek számának csúcsa még jó pár százzal emelkedni fog, és nem kizárható, hogy eléri a kétezret. A szakember szerint november közepére, végére várható az esetszám csúcsa.

Pénzre van szükséged hirtelen? A Pénzcentrum Személyi kölcsön kalkulátorának segítségével könnyen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb megoldást. KATT!

Amit nekünk nagyon figyelemmel kell kísérni, az a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők, és a halottak számának alakulása. sajnos ezek a számok is a mostani csúcson vannak

- mondta Ruzsvai Miklós, aki szerint nagyon szurkolnunk kell azért, hogy ne érjen össze a légzőszervi megbetegedések halmozódása, tehát a koronavírus ne lógjon bele majd az egyéb légzőszervi vírusfertőzések szezonjába, ami október-novemberben várható. Ha ez megtörténik, nem kezd lecsengeni a második hullám, még további esetszámnövekedés várható.

A halottak számának további emelkedését csak még szigorúbb egészségügyi rendszabályokkal, és adott esetben a tavaszihoz hasonló korlátozásokkal lehetne elkerülni, ha ilyenek nem következnek be, akkor szerintem 3-4 héten belül megduplázódhat, megtriplázódhat a napi száma az elhunytaknak, ami jóval meghaladja a tavaszi maximumértékeket.

- vélte.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

Spar

10.15-10.21
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó