2021. január 19. kedd Sára, Márió

Víruskutató: 3-4 héten belül megnőhet a súlyos esetek száma Magyarországon


Pár héten belül megemelkedhet a súlyos esetek száma Magyarországon a víruskutató szerint. Rusvai Miklós szerint szurkolnunk kell azért, hogy ne érjen össze a légzőszervi megbetegedések halmozódása, tehát a koronavírus ne lógjon bele majd az egyéb légzőszervi vírusfertőzések szezonjába, ami október-novemberben várható.

A fertőzöttek számának növekedése pár héten belül magával húzza a súlyos esetek számának növekedését is, nem áll meg a fertőzöttek számának csúcsa - mondta Rusvai Miklós víruskutató az RTL Híradónak, hozzátette, a fertőzöttek számának csúcsa még jó pár százzal emelkedni fog, és nem kizárható, hogy eléri a kétezret. A szakember szerint november közepére, végére várható az esetszám csúcsa.

Pénzre van szükséged hirtelen? A Pénzcentrum Személyi kölcsön kalkulátorának segítségével könnyen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb megoldást. KATT!

Amit nekünk nagyon figyelemmel kell kísérni, az a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők, és a halottak számának alakulása. sajnos ezek a számok is a mostani csúcson vannak

- mondta Ruzsvai Miklós, aki szerint nagyon szurkolnunk kell azért, hogy ne érjen össze a légzőszervi megbetegedések halmozódása, tehát a koronavírus ne lógjon bele majd az egyéb légzőszervi vírusfertőzések szezonjába, ami október-novemberben várható. Ha ez megtörténik, nem kezd lecsengeni a második hullám, még további esetszámnövekedés várható.

A halottak számának további emelkedését csak még szigorúbb egészségügyi rendszabályokkal, és adott esetben a tavaszihoz hasonló korlátozásokkal lehetne elkerülni, ha ilyenek nem következnek be, akkor szerintem 3-4 héten belül megduplázódhat, megtriplázódhat a napi száma az elhunytaknak, ami jóval meghaladja a tavaszi maximumértékeket.

- vélte.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked