2019. június 26. szerda János, Pál

Súlyos milliókkal biztosítja magát milliárdokra Lagzi Lajcsi: egyre romlik az állapota


5 milliárdos kockázati fedezetű életbiztosításáról vallott Galambos Lajos. A Pénzcentrum kiszámolta, hogy egy ekkora összegű életbiztosítás havonta mekkora befizetéssel járhat.

Egyre romló egészségügyi állapota miatt nagy összegű életbiztosítást kötött Lagzi Lajcsi - ami saját bevallása szerint 5 milliárd forintig megtéríti az egészségügyi kiadását. Az énekes bevallása szerint ez már fedezi egy esetleges repülős hazaszállítást is - írja a Story.

Ötvennyolc évesen tisztában vagyok vele, hogy senki sem élhet örökké. Van egy életbiztosításom is, elég komoly, nagy összegű. Annyit elárulok róla, hogy amikor legutóbb Ázsiában jártam, kiegészítő biztosítást kötöttem hozzá az útra, és a teljes fedezeti értéke 5 milliárd forint volt. Vagyis mindent álltak volna, amire szükség lehet a bajban, mondjuk, egy olyan különleges repülős hazaszállítást is, mint amilyet szegény Sas Jóskánál igénybe kellett venni nemrég.

- mondta el a lapnak Lajcsi. Noha minden egyes biztosítási szerződés különböző lehet, hiszen abba belekalkulálják az egyének egészségi állapotát és életkorát is, mi egy többes biztosító kalkulátorát használva az 5 milliárdos fedezeti összegre azt találtuk, hogy az évi 1,1 millió forintba kerül. Nem tudjuk, hogy Galambos biztosítása csak az utazásra szólt-e, de egy átlagos kockázati életbiztosítás, amely 5 milliárd forintig fedez, nagyjából 1-1,2 millió forintba kerül évente.

Vajon Lajcsi elvégezte már az adategyeztetést?

Nem mindegy, hogy az embernek milyen életbiztosítása van, de akinek életbiztosítása van, annak el kell végeznie a kötelező adategyeztetést, amelyet a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megakadályozásáról szóló törvény miatt kell megtenni. A határidő 2019. június 26 - ha eddig az ügyfelek nem teszik meg, nem tranzaktálhatnak a biztosítás esetén - így nem intézhetnek ki- és befizetést. A témáról itt írtunk bővebben:

A Pénzcentrumnak nyilatkozó biztosítók akkor nem árulták el, hogy még hány ügyfélnek kell elvégeznie a kötelező adategyeztetést. Mindenesetre egyikük válaszából kiderül, hogy olyna nehézségek állnak a biztosítók előtt, amelyek miatt egyáltalán nem biztos, hogy sikerül minden egyes ügyfelet kiértesíteni időben. Noha a kockázati életbiztosításokra minden bizonnyal nem szükséges azt megtenni, a Pénzcentrum azt javasolja, hogy az életbiztosítással rendelkező ügyfelek keressék fel biztosítójukat, és érdeklődjenek, hogy van-e adategyeztetési kötelezettségük.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezt kevés magyar tudja: így lehet pofátlanul olcsó a luxusnyaralás
Görögországban, Spanyolországban, Mallorcán, Ibizán még bőven lehet nyaralni akár október közepéig.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

06.27-07.03
Országos

Aldi

06.27-07.03
Országos

Auchan

06.27-07.03
Országos

Lidl

06.27-07.03
Országos

Spar

06.26-07.03
Országos

Tesco

06.20-06.26
Országos

Auchan

06.20-06.26
Országos

Aldi

06.20-06.26
Országos

  Ajánlatunk