2020. december 1. kedd Elza

Orbán Viktor: minden lehetséges gyógyszerre szükség van, indul a készlethalmozás


Vakcina nincs, sokáig nem is lesz - jelentette ki Orbán Viktor, amikor munkacsoportok vezetőivel, kutatókkal, orvosokkal és gyógyszeripari szereplőkkel egyeztetett. A miniszterelnök szerint minden olyan gyógyszert fel kell halmozni az országban, ami enyhítheti a koronavírus lefolyását.

A járvány hosszú lesz, a java most következik - mondta Orbán Viktor, miután munkacsoportok vezetőivel, kutatókkal, orvosokkal és gyógyszeripari szereplőkkel egyeztetett. A miniszterelnök a Facebook-oldalán megjelent videóban azt is mondta, vakcina nincs, sokáig nem is lesz.

Orbán Vitkor arról is beszélt: Magyarországon több gyógyszer tesztelése is zajlik, amelyek kezelhetik a koronavírus tüneteit. Ezek közül több is van, amiket gyártani is lehet az országban. A kormányfő kijelentette, jelenleg a gyógyszerek felhalmozását tartja a feladatnak.

Az egyeztetésen Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem docense, a virológiai kutatócsoport vezetője, Kacskovics Imre, az ELTE Természettudományi Karának dékánja, Röst Gergely matematikus, a Szegedi Tudományegyetem docense, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Józsa János, a BME rektora, Závodszky Péter biofizikus, az MTA és a Professzorok Batthyányi Köre tagja, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke, Keserű György, gyógyszerkutató-vegyész, valamint Lacza Zsombor ortopéd-traumatológus szakorvos, az MTA doktora vett részt - sorolta a hvg.hu.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk