2020. július 4. szombat Ulrik

Orbán Viktor: ekkor indulhat újra az élet Budapesten, Pest megyében


Legkorábban jövő héten tárgyalnak Budapest és Pest megye újranyitásáról, a héten még biztosan maradnak a korlátozások - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök az iskolák kinyitásáról is beszélt.

Vakcina nincs, a világ tudósai sem kecsegtetnek gyors eredménnyel - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Nem szabad úgy tenni, mintha a járvány megszűnt volna, hiába oldották a korlátozásokat - tette hozzá a kormányfő. Az orvosok is óvatosságra intenek, fokozatosságot javasolnak.

Az élet újraindításának az oldalán állunk - mondta Orbán majd hozzátette, Budapesten és Pest megyében akkor oldják fel a korlátozásokat, amikor a halálozási arány javul a területen.

A héten biztosan nem lesz nyitás, legkorábban a jövő héten tárgyalnak az enyhítésekről.

Az oktatási rendszer teszt alá került az érettségikkel, kiderült, hogy működik, a tanárok jól álltak át a digitális oktatásra. Arra a kérdésre, hogy ebben a tanévben kinyitnak-e még az iskolák azt válaszolta a kormányfő, hogy bizonytalan a kérdés, nem látja, hogy a szülők, pedagógusok oldalárol meglennének a feltételek. A szülők nagy tömegével nem adják be a gyerekeket a bölcsődékbe, óvodákba, és vélhetően az iskolákkal is így lenne.

Ha lesz nagy tömegű igény az iskolák kinyitására, akkor el fogunk gondolkodni rajta

- tette hozzá.

Összeszerelés alatt vannak a maszkgyártó gépsorok, ennek kapcsán Orbán Viktor kijelentette, minden védőeszközt és a jövőbeni vakcinákat képesnek kell lennünk Magyarországon legyártani. Ugyan most van elég felszerelés a raktárakban, de a kapacitásokat fel kell építeni.

Lesz ez még rosszabb is, az áprilisi ipari termelési adatok brutálisak lesznek

- jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy szerinte júniusra valamelyest helyreállhat a gazdaság. Arról beszélt, a munkahelyek elvesztésére kell orvosságot találni, a szerdai kormányülésen már állami munkahelyteremtési programról döntöttek.

Jelenleg 200 ezer közmunkást tudnak foglalkoztatni, most 100 ezer sincs. A hadsereg toborzásba kezdett, az állami szférában is vannak álláshelyek

- ismertette a miniszterelnök. 160 ezer magyar vesztette el a munkáját, és kért segítséget az államtól, a kormánynak az a kötelessége, hogy ennek a 160 ezer embernek munkahelyet teremtsen. A költségvetés kapcsán elmondta, ezermilliárdokat fordítnak munkahelyekre, beruházásokban, fejlesztésekben gondolkodik a kormány. Abban kell segíteni a vállalkozókat, hogy fejlesszenek, beruházzanak, munkahelyet teremtsenek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk