Orbán Viktor: a jövő héten elindul a regisztráció a vakcinára

2020. november 27. 08:09

Miután decemberben és januárban feltehetően még kevesebb vakcina lesz, mint ahányan oltásra jelentkeznek, előre veszik az egészségügyi dolgozókat és a sérülékeny csoportokat. A jövő héten elindul az oltásra való regisztráció interneten és levélben - erről beszélt Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban. Azt még nem tudta megmondani, mik lesznek a karácsonyi szabályok.

A járvánnyal kapcsolatban arról beszélt: két frontvonalon harcolnak, a kórházakban és az iskolákban, az elsőben életeket mentenek meg, a másodikban munkahelyeken: mivel akinek a gyerekével otthon kell maradni, az nem tud dolgozni. 

Azt mondta: a kórházaknál nem lát bíztató jeleket. Hangsúlyozta, hog még csak a kijárási tilalom felénél tartunk, ki kell tartani a végéig. "December 11-én majd meglátjuk, hol tartunk és onnan melyek a logikus lépések" - mondta a folytatásról. Az operatív törzs adatairól elmondta, hogy jelenleg 9500 kórházi ágyban fekvő beteg van az országban, de másfélszer ennyi tartalék áll rendelkezésre.

A tesztelésre van aki vállalkozik, van aki nem - mondta. A miniszterelnök személyesen azt tapasztalta, hogy a gépkocsik, felszerelések, hideg csomagok, teszthez szükséges eszközök rendelkezésre állnak.

Jelentkezés az oltásra

Arról is beszélt, hogy az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgozták, a tömeges oltásnak van forgatókönyve, ám elmondása szerint december-január környékén jóval kevesebb vakcina várható, mint ahányan szeretnék magukat majd beoltatni. Ezért az egészségügyi dolgozókat és a sérülékeny csoportokat előre kell venni - tette hozzá. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A jövő héten indul az előjegyzés interneten és levélben az oltásokra.

A síelőket arra kérte a miniszterelnök, idén ne foglaljanak külföldi utat, mert nem lehet majd hazajönni karanténkötelezettség nélkül. Azt, hogy az ünnepek alatt milyen szabályok lesznek érvényben,még nem tudta megmondani Orbán Viktor. Mint fogalmazott, szeretnék, ha a családok tudnának találkozni és olyan karácsony és újév lenne, mint szokott, de még nem tudják, mik a lehetőségek. A kormány 8-10 nap múlva fog erről dönteni - hangzott el a rádióműsorban.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem