2020. január 25. szombat Pál

Ilyen szélvédővel indult útnak és balesetezett egy gárdonyi nő: mégis mire számított?


Nem teljesen tiszta, hogy miért indul útnak valaki úgy, hogy gyakorlatilag semmit nem lát ki az ablakon: tegnap reggel pontosan így tett egy gárdonyi nő, aki szerencsére csak egy járdaszigetet tartolt le.

Egyszerűen érthetetlen, mit gondolt az a nő, aki kedden reggel ilyen szélvédővel indult útnak:


Így elindulni?! Fotó: Police.hu

A Police.hu beszámolója szerint szerencsére nem történt komolyabb baleset, csupán Gárdonyban egy járdaszigetre hajtott fel és ott két jelzőtáblát is kidöntött. A balesethelyszínelők megállapították, hogy a baleset azért történt, mert a járművet vezető 27 éves budapesti hölgy indulás előtt a lefagyott szélvédőjét nem takarította le.

Válogass a legjobb személyikölcsön ajánlatok között a Pénzcentrum kalkulátorában!

A sofőr a baleset következtében megsérült, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vizsgálja a körülményeket.


Konkrétan vakon vezetett. Fotó: Police.hu

Komoly büntetésre számíthat

A sofőrnek nem csak a kocsijában keletkezett kárt kell rendbehozatnia, komoly pénzbüntetést is kiszabhatnak rá a lustasága miatt. Korábban dr. Vágány Tamás jogtanácsos, a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. munkatársa a Pénzcentrumnak elmondta mi történik, ha valakinek nincs ideje rendesen letakarítrani az autóját, és megállítja a rendőr.

Ha semmilyen más tényállás nem áll fenn, tehát nem okoztunk balesetet, csak a rendőr megállított minket egy rutinellenőrzésre, akkor leginkább a figyelmeztetést, de legfeljebb a szabálysértési bírság törvényi minimumát, tehát ötezer forintot tartok arányos büntetésnek. Más kérdés, hogyha balesetet okozunk és az is közrejátszott abban, hogy ez bekövetkezett, hogy nem takarítottuk le megfelelően a szélvédőnket, akkor ez súlyos gondatlanságnak minősülhet, ezt pedig a szankció kiszabásakor súlyosbító körülményként vehetik figyelembe

- mondta el lapunknak a jogtanácsos, aki figyelmezetetett, extrém esetben egyébként még büntetőeljárás is indulhat ellenünk. Ez abban az esetben történhet meg, ha a csökkent látótér miatt balesetet okozunk, és ebből fakadóan valaki nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenved. Egy ilyen helyzetben közlekedési baleset okozásával vádolhatnak meg minket - figyelmeztetett a szakember.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS