2020. július 16. csütörtök Valter

Félelmetes: ilyen hatékonyan terjed zárt térben a koronavírus + VIDEÓ


Egy számítógépes szimuláció mutatja be, hogy egy tüsszentés vagy köhögés után hogyan és meddig repülnek a nedvességcseppekkel a vírusok.

Finn kutatók szimuláción mutatják be, hogy egy részecskefelhő hogyan terjed és mennyi ideig marad fenn zárt térben, például egy buszon, metrón, vagy boltban.

Az Aalto Egyetem, a Finn Meteorológiai Intézet, a VTT Technikai Kutatóközpont és a Helsinki Egyetem szakértői által készített modell a 20 mikrométernél kisebb aeroszol részecskék (ilyenek keletkeznek általában például a száraz köhögésből) mozgását mutatja be a levegő mozgásának figyelembevételével - írja a videó mellé a 24.hu.

Elég látványos prezentáció arra, miért olyan fontos a távolság megtartása és az egyéni felelősség a járvány idején.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar, Interspar

Grill
07.21-07.22
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos