2019. november 17. vasárnap Hortenzia, Gergő

Aggasztó statisztika: bőven az átlag alatt költenek az egészségünkre


A legfrissebb, Eurostat által közzétett statisztikája megmutatja, milyen mértékűek voltak az egészségügyi kiadások az Európai Unió országaiban 2016-ban, méghozzá a bruttó hazai termék (GDP) arányában. Magyarország nincs az élmezőnyben.

Az Eurostat friss, ropogós statisztikája azt mutatja meg, hogy a GDP (bruttó hazai termék) hány százalékát költik az egyes tagországok egészségügyi kiadásokra.

Az egészségügyi kiadások Franciaországban a GDP 11,5 százalékát teszik ki, ez több mint bármely más EU-tagállamban. A sorban következő Németországban ez az arány 11,1 százalék, Svédországban pedig 11.

Ezzel szemben a jelenlegi egészségügyi kiadások 12 tagállamban a GDP kevesebb, mint 7,5 százalékát tették ki, Romániában a legalacsonyabb aránya, mindössze 5 százalék. Bár az egészségügyi kiadások aránya Luxemburgban a második legalacsonyabb a GDP-hez viszonyítva, ez viszont elemzők szerint a luxemburgi magas GDP-szintet tükrözi.

Az egész EU-ban becslések szerint az egészségügyi kiadások 2016-ban a GDP közel 10 százalékát tették ki.

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS