16 °C Budapest
Rear view of young Asian mother taking her little daughter to school, they are holding hands and walking in the city street in the morning

Erről sok szülő nem tud: minden magyar iskolásnak jár az ingyen biztosítás

2021. szeptember 15. 09:10

A köznevelésben, a szakképzésben, illetve a felsőoktatásban részt vevő másfél millió gyereknek és fiatalnak van államilag támogatott baleset-biztosítása, de a biztosítók szerint érdemes kiegészítő védelemre is áldozni.

Az idén eddig megközelítőleg 7000 káresemény bekövetkeztekor fizetett az Uniqa Biztosító Zrt. az  államilag támogatott általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás után. A bejelentések 98 százaléka csonttörésre vonatkozott – közölte a Világgazdasággal a biztosító. Több mint másfél millió a köznevelés, szakképzés és a felsőoktatás képzéseiben részt vevő gyermek és fiatal az év végéig az Uniqa jóvoltából államilag finanszírozott baleset-biztosítási védelemben részesül. 

A biztosítási esemény bekövetkezésekor meghatározott mértékig fizet a biztosító: baleseti halál esetén 200 ezer, csonttörés bekövetkeztekor 3000, rokkantság esetén 300 ezer forintig.

A felnőtt szerződöttre kialakított szolgáltatások mellett a gyermekekre köthető kiegészítő biztosításra is érdemes gondolni – mondta a Minisán Attila, az Uniqa lakossági személybiztosítások termékmenedzsmentjének vezetője. Hozzátette, a leggyakoribb biztosítási esemény ebben az életkorban a csonttörés, ennek a fedezetnek a szolgáltatási összegét megemelték. Emellett a leggyakoribb biztosítási kifizetések a csonttöréshez gyakran kapcsolódón műtéti és kórházi ellátások, napi térítések.

Az iskolakezdéssel egyidejűleg nőtt az érdeklődés a gyermekek számára kialakított csomagok iránt az Aegonnál is – mondta Lipták Mónika, az Aegon életbiztosítási üzletágának igazgatója. A biztosítónál két, kifejezetten gyerekek és egy a Z-generáció számára összeállított csomagcsalád érhető el.

Az életbiztosítási üzletág igazgatója szerint azért fontos a fiatalkorúak biztosítása, mert a gyerekek az életkorukból adódóan rosszabbul mérhetnek fel egy-egy közlekedési helyzetet, de az iskolában vagy sportolás közben is nagyobb a baleset kockázata. A cégnél a szülők bevonhatják a szerződésükbe a gyermeküket a meglévő élet-, nyugdíjbiztosítás mellé.

Ez esetben a szülők felkészülhetnek például arra a helyzetre, ha gyermeküket éri daganatos megbetegedés: ilyen súlyos betegség esetén az akár 5 millió forintos kifizetés segítheti a családot. Emellett a biztosító támogatja az elmaradt tanulmányok pótlását is egy bekövetkező szerencsétlenség esetén.

Miután a Z-generáció tagjai, vagyis az 1990-es évek végén, illetve az után születettek állandóan mozgásban vannak, ezért számukra egy olyan csomagot alakítottak ki, amelyben a megszokott baleseti védelem mellett megtalálható például a szövődményes kullancscsípés, állatharapás miatti térítés, sőt védelmet nyújtanak sportegyesületben versenyző gyermekeknek is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05