7 °C Budapest
Rear view of young Asian mother taking her little daughter to school, they are holding hands and walking in the city street in the morning

Erről sok szülő nem tud: minden magyar iskolásnak jár az ingyen biztosítás

2021. szeptember 15. 09:10

A köznevelésben, a szakképzésben, illetve a felsőoktatásban részt vevő másfél millió gyereknek és fiatalnak van államilag támogatott baleset-biztosítása, de a biztosítók szerint érdemes kiegészítő védelemre is áldozni.

Az idén eddig megközelítőleg 7000 káresemény bekövetkeztekor fizetett az Uniqa Biztosító Zrt. az  államilag támogatott általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás után. A bejelentések 98 százaléka csonttörésre vonatkozott – közölte a Világgazdasággal a biztosító. Több mint másfél millió a köznevelés, szakképzés és a felsőoktatás képzéseiben részt vevő gyermek és fiatal az év végéig az Uniqa jóvoltából államilag finanszírozott baleset-biztosítási védelemben részesül. 

A biztosítási esemény bekövetkezésekor meghatározott mértékig fizet a biztosító: baleseti halál esetén 200 ezer, csonttörés bekövetkeztekor 3000, rokkantság esetén 300 ezer forintig.

A felnőtt szerződöttre kialakított szolgáltatások mellett a gyermekekre köthető kiegészítő biztosításra is érdemes gondolni – mondta a Minisán Attila, az Uniqa lakossági személybiztosítások termékmenedzsmentjének vezetője. Hozzátette, a leggyakoribb biztosítási esemény ebben az életkorban a csonttörés, ennek a fedezetnek a szolgáltatási összegét megemelték. Emellett a leggyakoribb biztosítási kifizetések a csonttöréshez gyakran kapcsolódón műtéti és kórházi ellátások, napi térítések.

Az iskolakezdéssel egyidejűleg nőtt az érdeklődés a gyermekek számára kialakított csomagok iránt az Aegonnál is – mondta Lipták Mónika, az Aegon életbiztosítási üzletágának igazgatója. A biztosítónál két, kifejezetten gyerekek és egy a Z-generáció számára összeállított csomagcsalád érhető el.

Az életbiztosítási üzletág igazgatója szerint azért fontos a fiatalkorúak biztosítása, mert a gyerekek az életkorukból adódóan rosszabbul mérhetnek fel egy-egy közlekedési helyzetet, de az iskolában vagy sportolás közben is nagyobb a baleset kockázata. A cégnél a szülők bevonhatják a szerződésükbe a gyermeküket a meglévő élet-, nyugdíjbiztosítás mellé.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ez esetben a szülők felkészülhetnek például arra a helyzetre, ha gyermeküket éri daganatos megbetegedés: ilyen súlyos betegség esetén az akár 5 millió forintos kifizetés segítheti a családot. Emellett a biztosító támogatja az elmaradt tanulmányok pótlását is egy bekövetkező szerencsétlenség esetén.

Miután a Z-generáció tagjai, vagyis az 1990-es évek végén, illetve az után születettek állandóan mozgásban vannak, ezért számukra egy olyan csomagot alakítottak ki, amelyben a megszokott baleseti védelem mellett megtalálható például a szövődményes kullancscsípés, állatharapás miatti térítés, sőt védelmet nyújtanak sportegyesületben versenyző gyermekeknek is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem