15 °C Budapest
223 ezer magyar nő él nap, mint nap a földi pokolban: ki tesz ez ellen?

223 ezer magyar nő él nap, mint nap a földi pokolban: ki tesz ez ellen?

2019. október 2. 09:01

Magyarországon jelenleg több mint 223 ezer nő él olyan kapcsolatban, ahol partnere fizikailag és/vagy szexuálisan bántalmazza - írja a NANE Egyesült felmérése alapján a 24.hu

A lap megemlíti, hogy Kedden tíz éve, 2009. október 1-jén lépett hatályba a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló 2009. évi LXXII. törvény, azonban jelenleg sem a törvény betűje, sem a távoltartás gyakorlata nem alkalmas arra, hogy hatékony, szakszerű védelmet nyújtson az áldozatok számára, írja a NANE Egyesület.

Ez olyan kutatási adatokkal támasztják alá, amiből kiderül, Magyarországon jelenleg több mint 223 ezer nő él olyan kapcsolatban, ahol partnere fizikailag és/vagy szexuálisan bántalmazza. Ehhez képest évente körülbelül két-háromezer ideiglenes megelőző távoltartással és megelőző távoltartással kapcsolatos ügy van.

Az egyesült szerint éppen ezért a családon belüli erőszakkal szembeni fellépés terén a távoltartás önmagában nem elég: csak egy szélesebb körű, átfogó, szakszerű állami fellépés részeként tud hatékonyan működni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?