13 °C Budapest
Hazárd játékot űz a magyar nyaralók fele: óriásit bukhatnak rajta

Hazárd játékot űz a magyar nyaralók fele: óriásit bukhatnak rajta

2018. június 12. 16:30

Beköszöntött az igazi nyár, ráadásul a tanév is néhány nap múlva véget ér, kezdetét veszi a nyaralások, nagy utazások időszaka. A hazai biztosítók becslései alapján csupán minden második honfitársunk köt ilyenkor utasbiztosítást, pedig a felhőtlen kikapcsolódást és pihenést könnyen beárnyékolhatja egy váratlan esemény, baleset vagy betegség.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hazai biztosítók becslései alapján csupán minden második magyar köt utasbiztosítást, amikor nyaralni megy. Pedig a felhőtlen kikapcsolódást és pihenést könnyen beárnyékolhatja egy váratlan esemény, baleset vagy betegség. Éppen ezért egyáltalán nem biztos, hogy jó döntés biztosítás nélkül nekivágni az utazásnak, sőt, sokkal inkább érdemes felelősen megtervezni a nyaralást, főleg úgy, hogy naponta akár már egy tengerparti frissítő áráért biztosítva lehetünk - írja közleményében az OVB Magyarország.

A pénzügyi tanácsadócég szerint bár a biztosítótársaságok minden szezon elején felhívják rá a figyelmet, még mindig sokan gondolják úgy, hogy az ingyenes európai egészségbiztosítási kártya vagy a bankkártyák szolgáltatásai közé beépített utasbiztosítás megfelelő védelmet nyújthat. A vállalat ugyanakkor beszámol egy esetről, melyben valaki búvárkodás után agyvérzés gyanújával került kórházba. Biztosítás hiányában a kórházi ellátás, a teljes kivizsgálás, valamint a speciális felszereléssel és orvosi felügyelettel történő hazaszállítás 6,5 millió forintos költségét bizony neki kellett volna állnia.

A társaság tapasztalatai szerint akár egy tengeri sün szúrásának ellátása és kezelése is komoly anyagi áldozatokkal járhat.

"Amikor a nyaralást tervezzük, legyünk nagyon körültekintőek, ne spóroljunk a biztosításon, mert egy normál egészségügyi ellátás is elképesztő anyagi terheket róhat egy családra, ha nem várt betegség, vagy baleset következne be" - mondta Póth Viktor, az OVB Vermögensberatung Kft. üzletfejlesztési igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 14:16