15 °C Budapest
Trükkös módszerrel fosztott ki magyar családokat: milliomosként szökött Angliába

Trükkös módszerrel fosztott ki magyar családokat: milliomosként szökött Angliába

2018. május 6. 14:30

Több mint 90 ügyféllel kötött valótlan tartalmú életbiztosítási szerződéseket egy biztosításközvetítő, aki csupán a jutalék megszerzésének érdekében járt el. Miután 27 millió forintot zsebre tett, Nagy-Britanniába menekült, a brit hatóságok tegnap adták át a nőt a magyar rendőröknek - írja a Police.hu.

A közvetítő 2009 és 2010 között kötött rendszeres díjas életbiztosításokat mintegy 90 ügyféllel. Szerződésenként 28-30 ezer forintos havi díjra szerződött, majd miután az első néhány havi díj beérkezett és a biztosító kiutalta a jutalékot, a díjfizetést beszüntette. 27 millió forinttal rövidítette így meg a biztosítókat.

A nő ellen 2015-ben adtak ki nemzetközi elfogadóparancsot, idén márciusban fogták el az Egyesült Királyságban. Miután Magyarországra visszahozták és őrizetbe vették, a rendőrség csalás és hamis magánokiratok felhasználása miatt indított ellene eljárást.

Ma már egyébként gyakorlatilag lehetetlen lenne egy ilyen jellegű csalást elkövetni, hiszen több hasonló eset után a magyar biztosítók átszabták a jutalékszabályzatukat.

Míg korábban 1-2 havi megszolgált díj után már kifizették például egy unit-linked biztosítás szerzési jutalékát az ügynöknek (ami bizonyos esetekben több mint egy éves díjat meghaladó összeg volt), ma már csak 1-2 teljes éves díj befizetése után írják jóvá a teljes jutalékot és ha ez nem teljesül, a beérkező összeggel arányosan javadalmazzák az ügynököt is.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?